Friday, June 10, 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
=====

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για το παρατηρούμενο απροσδόκητο γεγονός της συνεχιζομένης αναγνώσεως του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Έχουν ήδη εκφρασθεί επισήμως τόσο από της πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών όσον και της Γερμανίας και της Ελλάδος σαφέστατες διαμαρτυρίες οι οποίες υπογραμμίζουν επί λέξει: «Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοση της και την πολύπλοκη ιστορία της», και τονίζουν ότι «η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και θα επιθυμούσαμε να υπάρχει μια χρήση της Αγίας Σοφίας, η οποία δεν αγγίζει το καθεστώς της ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στις παραπάνω εύλογες διαμαρτυρίες προσθέτουμε και τις δικές μας διαμαρτυρίες και καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την γενομένη ενέργεια αλλαγής του διεθνώς αναγνωρισμένου καθεστώτος της Αγίας Σοφίας.

Καλούμε τους υπευθύνους γι’ αυτήν την ενέργεια να αναλογισθούν το τεράστιο βάρος ευθύνης το οποίο αναλαμβάνουν με τη συνέχισή της και να θέσουν τέρμα στην πρακτική της αναγνώσεως του Κορανίου σε ένα ιστορικό μνημείο παγκοσμίου σημασίας όπως είναι η Αγία Σοφία.

ΠΗΓΗ:


Ρομφαία

No comments:

Post a Comment