Sunday, June 12, 2016

Ο ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ


Ο ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος βάζει τα πράγματα στη θέση τους με νέο περισπούδαστο άρθρο του που επιγράφεται “ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ.”

Με το άρθρο του αυτό ο Σεβασμιότατος Ναυπάκτου εξηγεί ότι αυτό που κυρίως μετρά δεν είναι οι παρενέργειες του εθνοφυλετισμού, ούτε ο αριθμός των Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα συμμετάσχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, αλλά οι ορθόδοξες αποφάσεις που θα πάρει.

Η παρέμβαση του Σεβ. Ναυπάκτου έρχεται σε μια περίοδο που η προσοχή των εκκλησιαστικών ταγών και του πληρώματος της Εκκλησίας είναι εστιασμένη στα εθνοφυλετικά παιγνίδια που αναπτύσσονται αντί στην ουσία του προβλήματος που είναι η αναγκαιότητα η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να δώσει ορθόδοξη μαρτυρία.

Ο Σεβ. Ναυπάκτου με το άρθρο του δίνει απάντηση και σε όσους μικρόψυχους υποσκάπτουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και αρνούνται την αναγκαιότητα η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να αναγνωρίσει ως οικουμενικές τις Συνόδους που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Το θέμα δεν είναι αν θα συμμετάσχουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Σύνοδο, αλλά όσες συμμετάσχουν να εκδώσουν αποφάσεις απολύτως συμβατές με την Ορθόδοξη πίστη. Αυτό και μόνον θα καταστήσει την Πανορθόδοξη Σύνοδο Αγία και Μεγάλη ασχέτως των εθνοφυλετικών κρουσμάτων που παρατηρούνται που μπορούν να οδηγήσουν σε αποχή από τις εργασίες της ορισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ευχαριστούμε τον Σεβ. Ναυπάκτου επειδή και με τη νέα του παρέμβαση έδωσε το στίγμα των αληθινών μηνυμάτων της Ορθοδοξίας.

No comments:

Post a Comment