Wednesday, October 1, 2014

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ




ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr:

“Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η χειροτονία του Αρχιμ. Ιερωνύμο Μοσεβίτσι, σε Επίσκοπο Έγγρας, βοηθός της Επισκοπής Μπάτσκας.

Την χειροτονία του νέου Επισκόπου τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, παρουσία πλειάδας Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης παρέστη ο Αποστολικός Νούντσιος στο Βελιγράδι, καθώς και Εκπρόσωποι της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Επίσκοπος Eγγρας ευχαρίστησε τον Θεό για την χειροτονία του σε Επίσκοπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με αφοσίωση και υπακοή θα διακονήσει τον λαό του.

Σε άλλο σημείο ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο που με μεγάλη υπομονή διαμόρφωσε την προσωπικότητα του.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς όπως τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, τον Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο, τον Μητροπολίτη Κατάρων κ. Μακάριο, τον π. Κύριλλο Συκή που ήρθε από την Σμύρνη και τους Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Αδικα χαρήκαμε επειδή σε δύο προηγούμενες χειροτονίες αρχιερέων της Σερβικής Εκκλησίας δεν ήταν παρόντες αιρετικοί.

Στην συγκεκριμένη χειροτονία παρών ήταν και ο Αποστολικός Νούντσιος στο Βελιγράδι.

Τι δουλειά είχε ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου, Αγιε Μπάτσκας, στη χειροτονία του βοηθού σας επισκόπου;

Αλλά πολλά δεν περιμένω από τον Σεβ. Μπάτσκας Ειρηναίο, αφού -ως γνωστόν- ηγείται της “φιλελεύθερης” πτέρυγας της Σερβικής ιεραρχίας και δηλώνει πάντοτε παρόν σε κάθε είδους οικουμενιστική σύναξη ως επίλεκτο μέλος της γνωστής ομάδας που περιβάλλει τον Σεβ. Περγάμου;

No comments:

Post a Comment