Saturday, October 11, 2014

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΡΑΜ


ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΡΑΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο βίντεο της ανάρτησης ο π. Θεόδωρος Ζήσης επισημαίνει αναλυτικά -και με τη θεολογική επάρκεια που διακρίνει πάντοτε τον λόγο του- τις οικουμενιστικές ασχημίες που παρατηρήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Μονοφυσίτη Αρμένιου Πατριάρχη κ. Αράμ στην Ελλάδα με τον Παναγιότατο και με άλλους ιεράρχες στη Θράκη, με τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο στην Αθήνα και με τον Σεβασμιότατο κ. Ανθιμο στη Θεσσαλονίκη.

Ελπίζουμε ότι η εμπεριστατωμένη κριτική του π. Θεόδωρου θα προβληματίσει όλους όσοι ενήργησαν αντικανονικά και ότι δεν θα μας ξαναστενοχωρήσουν στο μέλλον με παρόμοιες οικουμενιστικές ασχημίες.

Ελπίζουμε επίσης ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης θα κάνει τακτικά παρεμβάσεις για να επισημαίνει τις συνεχείς οικουμενιστικές ασχημίες που παρατηρούνται και ότι θα μας δίνει και γραπτώς τις θέσεις του για τα διάφορα θέματα, επειδή για πολλούς είναι εξαιρετικά δυσχερές να κάθονται να ακούουν βιντεοκασέττες που διαρκούν περισσότερο από μερικά λεπτά.

Ελπίζουμε προπαντός ότι ο π. Θεόδωρος θα αντιληφθεί ότι ο αντιοικουμενιστικός αγώνας πάει κατά κρημνών -για να ακριβολογούμε είναι σχεδόν ανύπαρκτος, έχει τελματώσει κυριολεκτικά- και ο ίδιος έχει την πρωταρχική ευθύνη να του δώσει ζωή.

Επ’ αυτού ελπίζω να επανέλθω σύντομα.

Στο μεταξύ ελπίζω ότι είμαστε όλοι έτοιμοι για την φοβερή οικουμενιστική φρενίτιδα που θα παρατηρηθεί με την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι για την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μόνον ο Θεός ξέρει πόσες συνειδήσεις θα γκρεμιστούν με τη συνάντηση.

No comments:

Post a Comment