Saturday, October 18, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Καταγγέλουν οι διαχειριστές του ιστολογίου “Κατάνυξις”:

“Γνωστός σε αρκετούς, έγγαμος ιερέας μιας μητροπόλεως της κεντρικής Μακεδονίας, τιμωρήθηκε παρανόμως σήμερα, σε αργία αορίστου χρόνου. Η τιμωρία επιβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, προφορικά, βασισμένη σε καταγγελία ψευδομαρτύρων περί διακοπής δήθεν της μνημονεύσεως του ονόματος του οικείου μητροπολίτου από τον διωκόμενο ιερέα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου περί του αντιθέτου αλλά και των συνεφημερίων του, ο μητροπολίτης αυτός με την έντονη οικουμενιστική δραστηριότητα, προχώρησε στην τιμωρία του ιερέως, απαγορεύοντάς τον να λειτουργεί μέχρις ότου αποφασίσει ο ίδιος ο ιερεύς και ζητήσει το απολυτήριό του από την Μητρόπολη! Να κρεμάσει δηλαδή το πετραχήλι του έτσι ώστε να αναγκαστεί να σταματήσει τους αγώνες του για την Ορθοδοξία!

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ο συγκεκριμένος μητροπολίτης, να αποκαταστήσει άμεσα την παρανομία εκ μέρους του και να άρει την άδικη τιμωρία. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιεύσουμε όλα τα στοιχεία γύρω από αυτήν την υπόθεση, αποκαλύπτοντας την πλεκτάνη...”

Αν θέλουν οι διαχειριστές του ιστολογίου να ενώσουμε την αδύναμη φωνή μας υπέρ αδίκως διωκομένων πατέρων και αδελφών μας για θέματα πίστεως πρέπει να δημοσιεύουν ονόματα.

"Μεγάλη Μητρόπολις της κεντρικής Μακεδονίας" αναφέρουν και όλων σχεδόν το μυαλό πήγε στη Θεσσαλονίκη. 

Μετά μας είπαν όχι και πολλοί νόμισαν ότι πρόκειται για τη Μητρόπολη Νεαπόλεως. 

Ορισμένοι ανώνυμοι σχολιογράφοι αναφέρουν κάτι για Ρουμάνο κληρικό ο οποίος υπηρετεί κάπου στη Μακεδονία.

Και ερωτούμε: Πώς θέλετε, αδελφοί, να βοηθήσουμε αν δεν ξέρουμε ούτε τη Μητρόπολη που αναφέρεστε, ούτε το όνομα του οικείου ιεράρχη, ούτε το όνομα του ιερέα που διώκεται, ούτε το παράπτωμα ή ποιας συκοφαντίας έγινε θύμα;

Πότε θα εγκαταλείψουν ορισμένοι την αίρεση του “Ονοματοκρυπτισμού”; Πόσο συμβατή είναι αυτή η αίρεση με την Ομολογία της πίστεως;

Πώς θα ήταν δυνατόν να γράψουμε κάτι αφού αγνοούμε πλήρως τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της ιστορίας; 

No comments:

Post a Comment