Tuesday, October 7, 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ



ΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γιατί χορηγούν οι γιατροί αντιδιαβητικά φάρμακα στους ασθενείς; 

Οι γιατροί για να σπουδάσουν πληρώνουν τεράστια ποσά για πολλά χρόνια. Για να ξεχρεώσουν εξαγοράζονται από τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες τους εξωθούν να δίνουν σε όλους τους ασθενείς αντιδιαβητικά φάρμακα για να κάνουν κέρδη. Πλην όμως οι ασθενείς δεν χρειάζονται φάρμακα. Ο διαβήτης ελέγχεται με την κατάλληλη δίαιτα χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων.

Ποιος είπε αυτά τα περισπούδαστα; Ο Γιάννης, ο συνωμοσιολόγος της Αστορίας, σε μια συζήτηση που είχαμε πρόσφατα στην κοινοτική αίθουσα στου Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου στο Μανχάταν μετά τη Θεία Λειτουργία που κατεβήκαμε στην κοινοτική αίθουσα για τον καθιερωμένο καφέ.

Προσπάθησα -εις μάτην- να εξηγήσω ότι είναι αδύνατον να είναι τόσον ασυνείδητοι οι διαβητολόγοι όλου του κόσμου ώστε να χορηγούν φάρμακα σε όλους τους ασθενείς μόνον και μόνον για να κάνουν άνομα κέρδη σε βάρος της υγείας τους.

Μου υποδείχτηκε ότι όλοι αναγκάζονται να μπουν στην ανήθικη αυτή πρακτική επειδή τα χρέη που δημιουργούνται όταν σπουδάζουν οι γιατροί είναι τεράστια.

Αλλά η συνομωσιολογία δεν έμεινε εκεί.

Στράφηκε και στη χημειοθεραπεία. Οι γιατροί, απεφάνθη ο Γιάννης, ο συνωμοσιολόγος της Αστορίας, δεν υποβάλλουν ποτέ τα μέλη της οικογένειάς τους που προσβλήθηκαν από καρκίνο σε χημειοθεραπεία επειδή αυτή η θεραπευτική μέθοδος, είναι πιο επικίνδυνη από τον καρκίνο. 

Προσπάθησα και πάλιν να υποδείξω ότι αυτό σημαίνει ότι όλοι οι καρκινολόγοι του κόσμου είναι ασυνείδητοι μέχρι βαθμού κακουργήματος αν παίζουν παιγνίδια με τη ζωή σοβαρά ασθενών ανθρώπων για να κάνουν άνομα κέρδη οι ίδιοι και οι φαρμακοβιομηχανίες. 

Η απάντηση ήταν η ίδια με την προηγούμενη που αφορούσε τους διαβητικούς. Τα τεράστια ποσά που χρειάζονται για να σπουδάσουν οι γιατροί και τα κέρδη από την υποβολή σε χημειοθεραπεία των ασθενών που αποφέρουν είναι τεράστια και έτσι τα όποια συνειδησιακά προβλήματα υπάρχουν υπερπηδούνται.

Με αυτή τη νοοτροπία καθόλου παράξενο, λοιπόν, ότι ο φίλος μου ο Γιάννης είναι απογοητευμένος μαζί μου επειδή δεν γράφω για τις “σκοτεινές δυνάμεις” και το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο), αλλά περιγελώ την αναφορά σε αυτά όταν κάνω αναλύσεις για τα Εκκλησιαστικά και εθνικά θέματα, ενώ -κατά την άποψή του- όλα κατευθύνονται από τους μηχανισμούς αυτών των “σκοτεινών δυνάμεων”.

Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στην οικονομική κρίση και στα πολιτικά αδιέξοδα που υπάρχουν. Ο φίλος μου ο Γιάννης ο συνωμοσιολόγος μου απεκάλυψε ότι όλοι σχεδόν οι πολιτικοί -μεταξύ των οποίων ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο ανεψιός του ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης κτλ., κτλ.,- είναι Εβραίοι και γι’ αυτό είναι πρόθυμοι να εξυπηρετούν τα σχέδια του “διεθνούς Σιωνισμού” σε βάρος της Ελλάδας και άλλα παρόμοια απείρου κάλλους περισπούδαστα συνωμοσιολογικά.

Να διευκρινίσω ότι δεν πρέπει να σχηματίσει κάποιος την εντύπωση ότι ο Γιάννης είναι κάποιος χαζός που λέγει ασυναρτησίες. Αντίθετα! Είναι ο καπάτσος τύπος, ο “ξύπνιος”, όπως λέμε, που ξέρει να αντεπεξέρχεται με ιδιαίτερη μαεστρία τα προβλήματα της ζωής. Παράλληλα είναι πολύ ευσεβής άνθρωπος. Απλά ρέπει προς το άρρωστο αυτό πνεύμα της συνωμοσιολογίας.

Ο υπογράφων το κείμενο έχει προβλήματα με τον διαβήτη και οι 4-5 γιατροί που κατά καιρούς συμβουλεύθηκα με απέτρεψαν να πάρω αντιδιαβητικά φάρμακα. Μου συνέστησαν να κάνω δίαιτα.

Ενας θείος μου υποφέρει από καρκίκο και υποβάλλεται σε χυμοθεραπεία ενώ και τα τρία παιδιά του είναι γιατροί.

Η ξαδέλφη μου είναι γιατρός, όπως και ο άντρας της, που υποφέρει με καρκίνο και υποβάλλεται τακτικά σε χυμοθεραπεία.

Πώς να πιστέψω, λοιπόν, τις θεωρίες του φίλου μου του Γιαννη του συνωμοσιολόγου της Αστόριας;

Από την άλλη δεν ξέρω αν ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει Εβραικό αίμα στις φλέβες του.

Αυτό που ξέρω είναι ότι τριπλασίασε την Ελλάδα και αν δεν του πρόβαλλαν προσκόμματα διάφοροι καθαρόαιμοι Ελληνες, σαν τον φιλο μου τον Γιάννη τον συνωμοσιολόγο της Αστορίας, θα την πενταπλασίαζε.

Η συζήτηση αυτή με προβλημάτισε σοβαρά. Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι κάθε προσπάθεια να λογικεύσεις ένα συνωμοσιολόγο είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για λογική συζήτηση βασισμένη σε γεγονότα. Απλά ακούς ανθρώπους να προβάλλουν τις φοβίες και τις εμμονές τους που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη συνωμοσιολογία για να καλλιεργούν τις ιδεοληψίες τους.

Εννοείται φυσικά ότι ο Γιάννης ο συνωμοσιολόγος της Αστορίας δεν με έπεισε καθόλου να ασχολούμαι με την Μπίντελμπεργκ, τις “σκοτεινές δυνάμεις”, το ΚΙΣ και τα άλλα συναφή. 

Θα συνεχίσω να γράφω αυτά που έγραφα ως τώρα. Οτι η παρούσα ζωή είναι καιρός μετανοίας, ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε να πολεμούμε τα πάθη μας, ότι η σωτηρία μας εξαρτάται από την Ομολογία της Πίστεως που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και όλα τα άλλα που συνηθίζω να αναφέρομαι.

Αλλωστε υπάρχουν τόσοι πολλοί “αντισυστημικοί” συνωμοσιολόγοι στην πιάτσα. Τι θα μπορούσα να πω περισσότερα από ότι λένε εργολαβικά από το πρωί μέχρι το βράδυ;

No comments:

Post a Comment