Sunday, October 12, 2014

ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ;



ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην ανακοίνωση της επιτροπής τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας:

“Αμέσως μετά την Εισήγηση του Σεβ. Μεσσηνίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και τόνισε ότι πρέπει να ενημερώνονται οι Κληρικοί και Λαϊκοί για τα θέματα της διοργάνωσης της Μεγάλης Συνόδου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος έθεσε θεολογικά ζητήματα που θα προκύψουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.” 

Η παρέμβαση του Σεβ. Θεσσαλονίκης είναι απολύτως εύστοχη. Οι πιστοί -κληρικοί, λαικοί και μοναχοί- πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για όλες τις παραμέτρους της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, αλλά και για την πορεία των διαλόγων. 

Είναι πραγματικά κρίμα επειδή η Ανακοίνωση της Ιεραρχίας ουδεμία αναφορά κάνει για τα θέματα που έθιξε ο Σεβ. Ναυπάκτου με την παρέμβασή του. Οι παρεμβάσεις του Σεβασμιότατου αναπαύουν πάντοτε τους πιστούς για τη σπάνια θεολογική τους κατοχύρωση και το ορθόδοξο τους φρόνημα.

Ας ευχηθούμε ο Σεβ. Ναυπάκτου να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των παρεμβάσεων του στην Σύνοδο της Ιεραρχίας για τα θεολογικά προβλήματα που θα προκύψουν από την Μεγαλη Σύνοδο.

Διερωτόμαστε πάντως.

Στην επιτροπή των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών σχέσεων οι γνωστοί Οικουμενιστές Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Δημητριάδος είναι πανταχού παρόντες και την Εκκλησία εκπροσωπούντες.

Για τον Σεβ. Μεσσηνίας κάναμε κατ’ επανάληψη αναφορά. Ποιος είναι ο λόγος που ο μεταπατερικός Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και όχι λ.χ. ο Σεβ. Ναυπάκτου ή άλλος εγκρατής της θεολογίας παραδοσιακός ιεράρχης εκ των πολλών που διαθέτει η Ιεραρχία;

Ποια είναι η τόσο σημαντική κατάρτιση του Σεβ. Δημητριάδος και πόσο λευκό είναι το ορθόδοξο δογματικό του μητρώο ώστε να θεωρείται ο αναντικατάστατος για την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλους τους διαλόγους, σε όλες τις σημαντικές συνοδικές επιτροπές, ακόμη και στη Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας στο Φανάρι και τώρα στην επιτροπή προετοιμασίας της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου;

No comments:

Post a Comment