Saturday, October 11, 2014

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, την ακόλουθη είδηση: 

“Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου συνεχίζει την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξή της στο πολυδιάστατο (κοινωνικό, προνοιακό) έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου με την αποστολή νέας μεγάλης ποσότητας τροφίμων.

Η αποστολή αυτή περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες από: Πατάτες, Γαλακτοκομικά είδη, Κρέας, Όσπρια, Ζυμαρικά, Κατεψυγμένα Λαχανικά, κ.α. τα οποία και θα διατεθούν για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των εκατοντάδων κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά δέχονται την φροντίδα και αγάπη του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.”

Ζυμαρικά, πατάτες, γαλακτομικά είδη, κρέας, κατεψυγμένα λαχανικά και όσπρια στάληκαν από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Γιατί άραγε δημοσιεύεται το γεγονός; Προς δόξαν Θεού, προς συμμόρφωση με τις επιταγές του Ευαγγελίου ή εις ίδιον κρίμα και κατάκριμα αυτών που κάνουν φιλανθρωπία για το θεαθήναι υπό τοις ανθρώποις;

Επισκέψεις σε δήμαρχους και αντιπεριφερειάρχες, υποδοχή πριγκήπων, πρωθυπουργών, προέδρων και πρέσβεων είναι στην ημερήσια διάταξη σε αγιορειτικό μοναστήρι με όλη τη συστηματική προβολή με σχετικά ρεπορτάζ και ατέλειωτο φωτογραφικό υλικό, που ανεβαίνει επί καθημερινής βάσεωςστο διαδίχτυο.

Οτι αυτή η εκκοσμίκευση και η προβολή δεν έχει σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία ούτε που αξίζει τον κόπο να συζητηθεί.

Αυτό που προξενεί πάντως αλγεινεστάτη εντύπωση είναι η κραυγαλέα μέχρι διασπάσεως των ακουστικών τυμπάνων σιωπή -και το λιγότερο ανοχή- του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη για την αήθη για τα χριστιανικά -πολλώ μάλλον μοναχικά- μέτρα συμπεριφορά μιας αγιορειτικής μονής της οποίας ο Παναγιότατος τυγχάνει ο κανονικός κυρίαρχος επίσκοπος.

Αντί, ο Παναγιότατος να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον αιρεσιάρχη του Βατικανού ως αρχηγό Εκκλησίας θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το κύμα της εκκοσμίκευσης του Αγίου Ορους.

No comments:

Post a Comment