Tuesday, October 21, 2014

ΝΕΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ


ΝΕΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Για μια ακόμη φορά έλαμψε το πνεύμα της εκκοσμίκευσης των Βατοπαιδινών.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των “Δημήτριων”, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, δόθηκε η ευκαιρία στους Σεβ. Λεμεσού Αθανάσιο και στον Πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ, να δείξουν και πάλιν το πνεύμα της εκκοσμίκευσης που τους διακρίνει.

Και όχι μόνον έγινε αυτό, αλλά ο π. Εφραίμ δεν παρέλειψε να μας ξεκαθαρίσει ότι αυτή την παράδοση παρέλαβε και αυτή θα συνεχίσει.

Από πού την παρέλαβε δεν μας εξήγησε όμως! Από την μελέτη της Ιστορίας της Μονής ή από την ερμηνεία της υποθήκης που του κληροδότησε ο πλανεμένος, θεομπαίκτης και τρομολάγνος του Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, που δεν είχε άλλο στόχο παρά να καταστήσει -όπως δημόσια διαβεβαίωνε- το Βατοπαίδι το Βατικανό της Ορθοδοξίας!!! Φιλοδοξία να σου πετύχει από ορθόδοξο μοναχό!!!

Η Παναγία, είπε στην ομιλία του ο π. Εφραίμ, μιλούσε με τη σιωπή της.

Η Μονή Βατοπαιδίου που έχει την Αγία Ζώνη και εφτά θαυματουργές εικόνες της Παναγίας πότε θα μιμηθεί την Θεοτόκο επιτέλους αντί να περιφέρει την κουφότητα του εκκοσμικευμένου της πνεύματος τήδε κακείσε τη διδασκαλία του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού του φουσκωμένου από την αιωνιότητα επόμενη;

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποιος είναι ο π. Εφραίμ. Ολοι γνωρίζουμε ποιος είναι. Μια αγαθή ψυχή που έπεσε στα χέρια του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Ούτε ποιας Παράδοσης είναι συνεχιστής. Ολοι γνωρίζουμε ότι η συνέχεια της Αγιορειτικής Παράδοσης δεν έχει καμία σχέση με τις δημόσιες σχέσεις. Ιεραποστολή και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη ασκεί η Μονή Γρηγορίου χωρίς να την διακρίνει πνεύμα εκκοσμίκευσης ή δημοσίων σχέσεων. Κάθε άλλο παρά κάνει το ίδιο η Μονή Βατοπαιδίου.

Ολοι όσοι δεν έβαλαν υποθήκη το μυαλό τους και δεν τρέφονται με φρέσκα και κατεψυγμένα κοτόπουλα γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ ιεραποστολής και δημοσίων σχέσεων.

Το πραγματικό ερώτημα είναι τι κάνει για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι της Βατοπαιδινής εκκοσμίκευσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως ο κυρίαρχος επίσκοπος του Αγίου Ορους.

Και η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα για λόγους που μόνον ο Θεός και ο Παναγιότατος γνωρίζουν και για τους οποίους μόνον εικασίες είναι δυνατόν να καταγραφούν.

Ο Παναγιότατος, δυστυχώς, τυρβάζει και μεριμνά, για την επικείμενη επίσκεψη του αιρεσιάρχη του Βατικανού στο Φανάρι με την ευκαιρία της Θρονικής εορτής του Βατικανού στις 30 Νοεμβρίου.

Ημέρα πόνου και μεγάλου σκανδαλισμού για τους πιστούς όταν η προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Μπαλαμάντ θα επικυρωθεί -για μια ακόμη φορά- στην πράξη και μάλιστα σε τόσο ψηλό επίπεδο με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.

Πολύς ο πόνος και ο σκανδαλισμός των πιστών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επειδή στην προχωρημένη αυτή οικουμενιστική ασχημία θα συμμετάσχουν πολλά και προβεβλημένα στελέχη της.

No comments:

Post a Comment