Sunday, October 26, 2014

ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ



ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβαντου 
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr: 

“Στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος βρέθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ, προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό Σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Τον Σεβασμιώτατο και τον άγιο Καθηγούμενο υποδέχθηκε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, όπου προσκύνησαν την εφέστιο Εικόνα της Παναγίας και το χαριτόβρυτο Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο από χθες ευρίσκετε στη Λαμία.

Εν συνεχεία μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου οι δύο Αρχιερείς και ο άγιος Καθηγούμενος είχαν μία φιλική και εγκάρδια συνομιλία.

Νωρίς το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Γέροντας Εφραίμ μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους Πατέρες και προσκύνησαν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και το ιερό Σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος.”

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο Σεβ. Λεμεσού άφησε το ποίμνιό του αυτές τις μέρες με τις μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας και γυρίζει δεξιά-αριστερά.

Μπορούμε όμως να ρωτήσουμε: Ποιος είναι ο λόγος που μια ιδιωτική επίσκεψη-προσκύνημα του Σεβ. Λεμεσού και του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου προβάλλεται με ρεπορτάζ και φωτογραφίες που αναρτούνται στο διαδίχτυο;

Ποια σχέση έχει με τον Χριστό και το μοναχικό πνεύμα αυτή η λύσσα δημοσιότητας;

Και καλά ο “Ακτιστοφωτίτης” της Λεμεσού.

Ο έτερος Καππαδόκης; Πότε κάθεται στο μοναστήρι του;

Από ότι φαίνεται μόνον όταν υποδέχεται δεσποτάδες για τις ατέλειωτες πανηγύρεις της Μονής!

Και ο κυρίαρχος επίσκοπος του Αγίου Ορους ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης;

Θεάται απαθώς τις ασχημίες της εκκοσμίκευσης λες και δεν συμβαίνουν εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του. 

Απλά ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον αιρεσιάρχη της Ρώμης, όταν θα γίνουν προχωρημένες οικουμενιστικές ασχημίες και θα γκρεμιστούν οι συνειδήσεις του ποιμνίου του. 

No comments:

Post a Comment