Wednesday, October 15, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο newsbomb.gr, την ακόλουθη είδηση:

“Επίσημη επίσκεψη και ομιλία στην εκδήλωση για την 65η επέτειο από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, θα πραγματοποιήσει, στις 25 Νοεμβρίου 2014, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπγερν Γιάγκλαντ, ο Πάπας Φραγκίσκος, αναμένεται να παραβρεθεί και να απευθύνει μήνυμα στην εκδήλωση. Η επίσκεψη θα είναι επίσημη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη που θα πραγματοποιήσει ο ύπατος εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στο Στρασβούργο.

Η προηγούμενη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Στρασβούργο ήταν την 8η Οκτωβρίου 1988, κατά τον εορτασμό της 40ής επετείου από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε εκφράσει ικανοποίηση για την συνεχιζόμενη λειτουργία του πανευρωπαϊκού Οργανισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι από την 7η Μαρτίου του 1970, η Αγία Έδρα έχει λάβει καθεστώς «παρατηρητή» στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.”

Κοσμικός άρχοντας είναι ο Πάπας Φραγκίσκος, σαν κοσμικός άρχοντας συμπεριφέρεται και σαν κοσμικό άρχοντα τον υποδέχονται και τον προσκαλούν όπου πηγαίνει.

Μόνοι τους οι Πάπες της Ρώμης κατόρθωσαν το θεωρητικά ακατόρθωτο: Να αναμείξουν την κοσμική και την ιερατική εξουσία.

Το αποτέλεσμα; Αυτό που βλέπουμε.

Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι τι κάνει ο Πάπας! Αρχηγός αίρεσης είναι και σαν αρχηγός αίρεσης συμπεριφέρεται. Το παράξενο θα ήταν ένας αρχηγός αίρεσης να συμπεριφερόταν σύμφωνα -και όχι σε αντίθεση- με τις διατάξεις του Ευαγγελίου.

Αυτό που μας απασχολεί και μας θλίβει βαθύτατα είναι ότι πολλοί ορθόδοξοι έχουν το ίδιο φρόνημα με τον Πάπα. 

Ενέδωσαν  στον τρίτο πειρασμό του Κυρίου.

Ο Χριστός έδωσε στους Αποστόλους και στους διαδόχους τους την εξουσία του δεσμείν και λύειν τις αμαρτίες. Ορισμένοι κληρικοί, όμως, όλων των βαθμίδων, αλλιώς ιεράρχησαν τις προτεραιότητές τους. Υποβάλλουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν βουλευτές, θέλουν σαν τους αγιατόλλαχ του Ιράν να ελέγχουν τα πολιτικά κόμματα από τα παρασκήνια ή συναγελάζονται με τους άρχοντες του αιώνος τούτου του απατεώνος λες και είναι κοσμικοί άρχοντες. Πρόθυμοι πάντοτε να απολαμβάνουν τις πρωτοκλισίες στα δείπνα των αρχόντων του αιώνος τούτου.

Αντί οδοδείκτες προς της Ουράνιας Βασιλείας είναι περιφερόμενα σκάνδαλα εκκοσμίκευσης και κοσμικού φρονήματος.

Υπάρχει μεγαλύτερη νόθευση του μηνύματος του Ευαγγελίου;

No comments:

Post a Comment