Friday, October 10, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές νέων Μητροπολιτών από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνιστούν πραγματικό θρίαμβο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο εκλεκτός του, Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου -άλλως “Νεωκόρος”-, εξελέγη με 72 ψήφους, με 5 αποχές και 1 λευκή από τους 78 ιεράρχες που ελαβαν μέρος στην εκλογή.!

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα όποιος πιστεύει ότι μπορεί να σταματήσει τον “Νεωκόρο” μας από το να καταλάβει τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο όποτε προκηρυχθούν Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ζει στην κοσμάρα του που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει είναι ο Αρχιεπίσκοπος να κατορθώσει -αν δεν κατόρθωσε ήδη- να βρει 20 ιεράρχες που θα ψηφίσουν στον πρώτο γύρο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για Αρχιεπίσκοπο. Από εκεί και πέραν η εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο θα είναι ένας απλός περίπατος.

Ο θρίαμβος του Αρχιεπισκόπου δεν είναι ορατός μόνον με την θριαμβευτική εκλογή του “Νεωκόρου” μας ως Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας. Η εκλογή του Αρχιμ. Κωνσταντίνου Γιακουμάκη για τη Μητρόπολη Μεγάρων είναι επίσης ενδεικτική της δυνατότητας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να εκλέγει όποιον θέλει υποσκάπτοντας ακόμη και την υποψηφιότητα στενών συνεργατών του.

Η εκλογή επίσης του νέου βοηθού επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Ἀρχιμανδρίτη Κλήμη Κοτσομύτη είναι εξίσου ενδεικτική ότι για τον Μακαριότατο ισχύει το ρητόν “Είπε και εγεννήθησαν Μητροπολίτες και βοηθοί επίσκοποι”.

Οσοι εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στον εν παντί αφερέγγυο Μεσσηνίας ότι θα τους υποστηρίξει για να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι ελπίζω ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα κάνουν πιο ώριμες σκέψεις.

No comments:

Post a Comment