Sunday, October 19, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Με την δέουσα μοναστική σεμνότητα και λαμπρότητα, που αρμόζει στις χαρμόσυνες περιπτώσεις της εκκλησιαστικής μας ζωής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ενθρόνισε στις 18 Οκτωβρίου ως Ηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού στον Βαρνάβα Αττικής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και ιεροκύρηκα της Μητροπόλεως Πειραιώς Μεθόδιο Κρητικό.

Αναφερόμενος στα χαρίσματα του νεοενθρονισθέντος ηγουμένου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την διακονία του μέχρι σήμερα αλλά και την παρουσία του μέσα στην Εκκλησία του Πειραιά.

Χαρακτήρισε δε την Ιερά Μονή πνευματική όαση μέσα στους καιρούς της ανομίας και της αμαρτίας, καιρούς δύσκολους που κυριαρχεί το σκότος, η ασωτία και η ανακατασούρα του σημερινού μπερδεμένου ανθρώπου.

Στην αντιφώνηση του ο νεοενθρονισθείς Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χαρά και την ευλογία που επεφύλαξε στην αδελφότητα μέσα από την κίνηση του αυτή, κίνηση που απέδειξε για άλλη μια φορά το γεγονός της αγάπης που θρέφει ο Μητροπολίτης μας προς τον Μοναχισμό και την καλλιέργεια του εντός της Επαρχίας του.

Στο τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η κουρά ενός ακόμα αδελφού της Μονής ο οποίος πήρε το όνομα Δανιήλ από τον Μακαριστό π. Δανιήλ Γούβαλη πνευματικό ανάστημα του οποίου ήταν.”

Ενας λαμπρός με την όλη σημασία του όρου κληρικός αληθινό κόσμημα της Εκκλησίας της Ελλάδος ο π. Μεθόδιος ενθρονίστηκε ηγούμενος του Ησυχαστηρίου του Αναστάντος Χριστού, ενώ ακόμη ένας νέος μοναχός εντάχθηκε στην αδελφότητα.

Οι ταπεινές μας ευχές για κατά Θεόν προκοπή του Ησυχαστηρίου με την ελπίδα η Εκκλησία του Χριστού να αποκτήσει και άλλους κληρικούς του ήθους, της θεολογικής συγκρότησης και της ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας του π. Μεθοδίου, που τυγχάνει κατά σάρκαν τέκνο ευλαβέστατου κληρικού.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας επειδή ο οικείος ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ περιβάλλει με τόση αγάπη και τόση εμπιστοσύνη τον π. Μεθόδιο και επειδή σεμνύνεται για το Ησυχαστήριο της Μητροπόλεως του.

No comments:

Post a Comment