Monday, October 6, 2014

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ;



ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου:

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στην Κίμωλο και σήμερα το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγητρίας, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας της εν τη νήσω ταύτη ασκητικώς διαλαμψάσης, παρουσία πλήθους Κιμωλίων και τη συγκινητική συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού  Σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου, με επικεφαλής τους δασκάλους και καθηγητές τους, τούς οποίους συνεχάρη και ευχαρίστησε και προς τους οποίους διένειμε ευλογίες και τσάντες με αναλώσιμο σχολικό υλικό, προερχόμενο από την προσφορά προς την Ιερά Μητρόπολη της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ".

Γιατί, άραγε, Σεβασμιότατε, δεν μπορείτε όλες τις ποιμαντικές σας παραστάσεις να τις κάνετε με τον ίδιο τρόπο;

Πήγατε να λειτουργήσετε, επικοινωνήσατε με τα παιδιά και τους δώσατε σχετικό ενθύμιο.

Ποιος νουνεχής άνθρωπος που αγαπά τον Χριστό και την Εκκλησία μπορεί να σας κατηγορήσει για το παραμικρό;

Ούτε ο παπικός “επίσκοπος” ήταν παρόν, ούτε εκπρόσωπός του.

Και τι δουλειά θα είχαν αν ήταν παρόντες να πάρει η ευχή;

Σας παρακαλούμε θερμά να συνειδητοποιήσετε ότι οι συμπροσευχές ή έστω η απλή παρουσία σας σε λατρευτικές εκδηλώσεις των Παπικών και οι κοινές ποιμαντικές παραστάσεις μαζί τους, σκανδαλίζουν αφόρητα τους ευσεβείς και στους  χλιαρούς σε θέματα πίστεως ενσταλάζουν την ψευδαίσθηση ότι η ένωση Ορθοδοξίας και Παπισμού έχει γίνει ήδη.

Αλλά δεν είναι πελώρια η ευθύνη σας έναντι του Θεού αν προωθείτε -έστω και αν αυτή δεν είναι η πρόθεσή σας- τον “λαικό Οικουμενισμό”; 

No comments:

Post a Comment