Friday, October 31, 2014

Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ



Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Αγιορειτικό Βήμα”:

“Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον από δεκαετιών εργάζεται διά την ανάπτυξιν διμερών και πολυμερών διαθρησκειακών διαλόγων οι οποίοι έχουν ως κύριον στόχον τους την καλλιέργειαν της ιδέας της ανοχής του ετέρου, του διαφορετικού, και την προβολήν του οράματος της επιτεύξεως της ειρηνικής συμβιώσεως μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και ιδεολογικών τοποθετήσεων.”

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε εναντίον των Διαθρησκειακών διαλόγων, Παναγιότατε!

Αν οι Διαθρησκειακοί διάλογοι στόχευαν να μεταδώσουν το φως του Χριστού στους εν τω σκότει των άλλων θρησκειών πλανημένους αδελφούς μας θα είμαστε αναφανδόν υπέρ της διεξαγωγής τους επειδή αυτό είναι αδήριτο χρέος της Εκκλησίας.

Ο Κύριος, ο Μωυσής, ο Ηλίας, ο Απόστολος Παύλος και οι άλλοι Αγιοι Απόστολοι, ο Ιωάννης Δαμασκηνός, ο Γρηγόριος Παλαμάς, οι Αγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Ιερός Χρυσόστομος κτλ. διελέγοντο με τους αλλόθρησκους για να τους αποκαλύψουν το φως του Ευαγγελίου.

Οι σημερινοί Διαθρησκειακοί διάλογοι, όμως, Παναγιότατε, διεξάγονται για τους λόγους που αναφέρετε στην προσφώνησή σας στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Αλληλογνωριμία, ανοχή, πολυπολιτισμικότητα κτλ., κτλ.. Διεξάγονται, δηλαδή, με ανθρώπινα και όχι με Θεανθρώπινα κριτήρια και έχουν εγκόσμιους και όχι Ευαγγελικούς στόχους.

Πώς, λοιπόν, να μην έχουμε αντίρρηση για τη διεξαγωγή τους;

No comments:

Post a Comment