Wednesday, October 29, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΧΟΛΕΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΧΟΛΕΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Κ. Χολέβας:

“Στις 18 Οκτωβρίου η Λαμία εόρταζε την απελευθέρωσή της από τους Ναζί και ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε σκόπιμο να κάνει επίδειξη της αντιεκκλησιαστικής πολιτικής του. Με ανακοίνωση κάλεσε τον λαό να μην συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στη λιτανεία, με τη δικαιολογία ότι έτσι υποτιμάται η συμβολή του ΕΛΑΣ και αποδίδεται η απελευθέρωση στην παρέμβαση του Θεού.

Αν τώρα τα λένε αυτά σκεφθείτε τι θα κάνουν αν –ο μη γένοιτο- αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ελλάδος. Θα καταργηθούν τα Θρησκευτικά και οι εικόνες από τα σχολεία, η Ιστορία θα επικεντρώνεται στη γραμμή Ρεπούση και στην ωραιοποίηση των κομμουνιστικών καθεστώτων, οι εθνικές εορτές θα τελούνται με εξύμνηση της πολυπολιτισμικότητας και χωρίς συμμετοχή κληρικών, ο πολιτικός γάμος θα καταστεί υποχρεωτικός και οι μεγάλες πόλεις μας θα πλημμυρίσουν από τζαμιά.

Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν αποδεικνύονται ανιστόρητοι και αποκομμένοι από την ψυχή και την παράδοση του λαού μας. Οι δύο εθνικές επέτειοι, τις οποίες τιμούμε στις 26 και 28 Οκτωβρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Παναγία και τους Αγίους της Ορθοδοξίας.

Η Θεσσαλονίκη μας εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26.10.1912). Ο πολιούχος Μυροβλήτης Άγιος επί βυζαντινής εποχής έσωζε την πόλη του από επιδρομές γι’ αυτό τιμάται ως Φιλόπολις και Σωσίπατρις.

Στην εποποιία του 1940 οι στρατιώτες μας έβλεπαν την Παναγία επάνω στα βορειοηπειρωτικά βουνά. 

Αν διάβαζαν σωστά την Ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ θα μάθαιναν ότι τα τρία πρώτα ΟΧΙ στους Γερμανούς κατακτητές τα εξεστόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος. Ο διάδοχός του, Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, με κίνδυνο της ζωής του εργάσθηκε για την αντιμετώπιση της πείνας και άλλων δεινών που μάστιζαν τον λαό.

Όσο κι αν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνισμός πάντα θα υμνεί ως Ελευθερώτρια την Υπέρμαχο Στρατηγό.”

Λέξη προς λέξη είναι αλήθεια αυτά που λέγει ο κ. Χολέβας εκτός από την τελευταία πρόταση. 

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση σε λίγους μήνες οπότε όλα τα δεινά που απαριθμεί το άρθρο του κ. Χολέβα -και πολύ περισσότερα- θα γίνουν, όχι απλά εφιάλτης αλλά η σκληρή πραγματικότητα.

Οι σημερινοί Ελληνες δεν είναι οι Ελληνες του 1940 όταν η Υπεραγία Θεοτόκος ήταν η Υπέρμαχος Στρατηγός της ζωής μας και της ζωής του έθνους μας και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι βαμμένοι εκκλησιομάχοι και οι συνειδητοί εθνομειοδότες θα είναι σε λίγους μήνες κυβέρνηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εκκλησία και την πατρίδα μας.

Κι η πιο μεγάλη τραγωδία: Τόσο πολύ έχουμε χάσει τον μπούσουλα ώστε ακόμη και πολλοί συνειδητοί χριστιανοί με την "τιμία" ψήφο τους και με την "τιμία" αποχή τους -άμεσα ή έμμεσα- θα πριμοδοτήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. 

No comments:

Post a Comment