Wednesday, October 8, 2014

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, την ακόλουθη είδηση:

“Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μεταξύ 20 και 27 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και με τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, κυβερνητικούς, πανεπιστημιακούς και θεσμικούς παράγοντες και θα επισκεφθεί θρησκευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Επίσης, θα μεταβεί στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα -στην κατεχόμενη Καρπασία-, όπου γίνονται έργα αναστήλωσης και συντήρησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, επισκέφθηκε την Κύπρο και στο παρελθόν τόσο επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου όσο και Δημήτρη Χριστόφια.”

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά για την επικείμενη επίσκεψη του Σεβ. Αμερικής στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν είναι ξένος προς την Κύπρο και τους αγώνες της.

Υπήρξε βασικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επιτροπής για την Αυτοδιάθεση της Κύπρου ήδη απο τη δεκαετία του 1950 και τώρα ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τα δίκαια της Κύπρου.

Επομένως οι αλληλοδιάδοχες επισκέψεις του στην Κύπρο αντανακλούν την εκτίμηση και τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης του Ελληνισμού της μεγαλονήσου προς το πρόσωπό του.

Εντονότατη επιφύλαξη εκφράζουμε μόνον ως προς τις ημερομηνία της επίσκεψης του Σεβασμιότατου. Αντί, από τις 20-28 Οκτωβρίου θα πρέπει εξάπαντος να μετατεθεί από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Ετσι και εμείς θα έχουμε μαζί μας τον ποιμενάρχη μας στις 26 Οκτωβρίου για να γιορτάσουμε τα ονοματήριά του με τον σεμνό και χριστιανικό τρόπο που ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος γιορτάζει την ονομαστική του γιορτή, αλλά και για να διασφαλιστεί ότι δεν θα βρίσκεται στη Βασιλεύουσα στις 30 Νοεμβρίου όταν θα πάει ο Πάπας Φραγκίσκος στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου, επειδή με κανένα τρόπο δεν επιθυμούμε ο Αρχιεπίσκοπός μας να είναι παρόν στις προχωρημένες οικουμενιστικές ασχημίες που θα πραγματοποιηθούν στο Φανάρι.

Να παρακαλέσουμε θερμά, όχι μόνον να αλλάξει η ημερομηνία επίσκεψης του Σεβασμιότατου στην Κύπρο, αλλά και να τον συνοδεύουν σ’ αυτήν την επίσκεψη ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Χρυσαυγής, άρχοντες του Πατριαρχείου και η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Με αυτό τον τρόπο κανένα μέλος της Εκκλησίας μας δεν θα παρεβρεθεί στη Βασιλεύουσα όταν θα κλαίουν στον Ουρανό οι άγγελοι και όταν στη γη θα γκρεμίζονται οι συνειδήσεις των πιστών με τις επικείμενες προχωρήμενες οικουμενιστικές στο Φανάρι.

Στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσει ότι η Κύπρος -σε αντίθεση με την Εκκλησία- είναι όντως “διηρημένη”, ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής θα αποφύγει νέα συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, οι άρχοντες του Πατριαρχείου θα δουν από κοντά το δράμα του νησιού και θα αγωνιστούν με μεγαλύτερο σθένος για την απελευθέρωσή της, τα μέλη της Βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής -όλοι θαυμάσιοι άνθρωποι και ευσεβείς χριστιανοί- να προσκυνήσουν σε μια ορθόδοξη χώρα και για να μη συμμετάσχουν στην υποδοχή του Πάπα.

No comments:

Post a Comment