Wednesday, October 15, 2014

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ



ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο dogma.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Ιωάννη Λότσιου:

“Ο Πάπας Φραγκίσκος στην προσπάθεια του να προσεγγίσει τους ανθρώπους, από την αρχή έδειξε ότι δεν είναι άνθρωπος που είναι εγκλωβισμένος ή έχει υπερβολική προστασία. Περισσότερο οι κινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου δεν αποτελούν εκφράσεις μιας εκκλησιαστικής διπλωματίας ή τήρηση ενός πρωτοκόλλου. Η αμεσότητα των κινήσεων απέναντι στους πιστούς δείχνει ότι επιδιώκει μια άμεση επαφή και επικοινωνία, σπάζοντας στην ουσία το πρωτόκολλο.

Κινήσεις απρογραμμάτιστες είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον με την προσπάθεια των ιθυνόντων του Βατικανού να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η περίπτωση προσφοράς ενός καφέ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι ενδεικτική. Ο Alberto Melloni σημειώνει ότι o Πάπας Φραγκίσκος έχει αποθέσει ορισμένα στοιχεία που αφορούν το τελετουργικό, όπως είναι το Παπικό Πάλιον, φορώντας επισκοπικό. Επίσης κηρύττει “Angelus” από το παράθυρο πλέον στα ιταλικά.

Περισσότερο όμως οι απλές κινήσεις και οι ανθρώπινες στιγμές, αρχίζουν να αποκτούν μια «κανονική πράξη». Οπως στις συνεδριάσεις της Συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων ο Πάπας Φραγκίσκος πηγαίνει μόνος του, χωρίς συνοδεία, χαιρετά και ομιλεί με την Ελβετική Φρουρά, πράγμα σπάνιο. H Ελβετική Φρουρά, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο ύφος του Πάπα.

Τέλος ιδιαίτερα οι συνεχείς κινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου σε ενορίες και στους δρόμους της Ρώμης, δείχνουν ότι είναι δύσκολο να τον εγκλωβίσει κανείς σε ένα πρωτόκολλο.”

Τα εξεζητημένα θεατρινίστικα που αφορούν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η ίδια θεατρική παράσταση του “απλού και ταπεινού” Πάπα που έσπασε το πρωτόκολλο αιώνων του Βατικανού, του δήθεν νέου Φραγκίσκου της Ασίζης. 

Και ας ήταν Ιησουίτης μέχρι τα 76 του που εξελέγη Πάπας και όμως δεν ένιωσε τον πόθο να κάνει μέχρι τότε απλή επίσκεψη στην Ασίζη παρόλον ότι ταξίδευε τακτικά στην Ιταλία για υπηρεσιακούς λόγους αλλά και γιατί είναι Αργεντινός Ιταλικής καταγωγής. 

Και όλα όσα θεατρινίστισκα ζούμε καθημερινά από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισής του.

Αυτό που συνέχει την καρδία μας, όμως, δεν είναι αυτές καθ' εαυτές οι πάγιες εξεζητημένες θεατρικές παραστάσεις του Πάπα Φραγκίσκου, αλλά οι οικουμενιστικές ασχημίες που θα πραγματοποιηθούν το τέλος του Νοεμβρίου όταν ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη στην Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Την ημέρα όταν οι οικουμενιστικές ασχημίες θα φτάσουν στο απόγειό τους και θα κλαίνε οι άγγελοι στον Ουρανό και θα γκρεμίζονται οι συνειδήσεις των πιστών με όσα αήθη θα πραγματοποιηθούν. 

Μεγάλος προπαντός θα είναι ο σκανδαλισμός των πιστών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επειδή προβεβλημένα στελέχη της θα παραστούν και θα συμμετάσχουν σ’ αυτές τις πρωτοφανείς οικουμενιστικές ασχημίες.

No comments:

Post a Comment