Friday, October 10, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.g, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Τον μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνο συνάντησε σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Ο κ. Γαβριήλ στη συνάντηση που έγινε σε κλίμα συγκίνησης και ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης, επιβεβαίωσε τα όσα είπε και στο «μικρό μήνυμα» στον ίδιο τον προκάτοχό του, υπογραμμίζοντας ότι θα τον διακονεί δια βίου και θα τον έχει ως παράδειγμα και στήριγμά του σε όλη την εκκλησιαστική του πορεία από τούδε και στο εξής.

Ο κ. Κωνσταντίνος του προσέφερε, εμφανώς συγκινημένος, αρχιερατικά άμφια και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι και αυτός στήριγμα κατά την άσκηση των αρχιερατικών του καθηκόντων.”

Δύο απορίες.

Γιατί τον δουλεύεις, “Νεωκόρε” μου, τον προκάτοχό σου ότι θα τον υπηρετείς διά βίου, αφού όπου και να είσαι ετοιμάζεσαι να γίνεις Αρχιεπίσκοπος;

Δεύτερη απορία: 

Το ότι υποσχέθηκε να διακονεί τον προκάτοχό του διά βίου ή τουλάχιστον για όσο παραμείνει Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος είναι προς τιμήν του “Νεωκόρου” μας.

Ελπίζουμε μόνον να μην τιμήσει την υπόσχεσή του όσο και ο Σεβ. Κίτρους προς τον προκάτοχό του κ. Αγαθόνικο που μάλλον θα γηροκομηθεί σύντομα σε άλλη Μητρόπολη, όπως μας απεκάλυψε ο κ. Τζούμας.

Οτι όμως ο “Νεωκόρος” μας θα έχει τον προκάτοχό του Σεβ. Κωνσταντίνο ως παράδειγμα στην άσκηση των καθηκόντων του ένα σχόλιο έχουμε να κάνουμε: We hope not!

No comments:

Post a Comment