Thursday, October 9, 2014

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ


    
 ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η σκηνή διαδραματίζεται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Κάποιοι Κύπριοι που ταξιδεύουν για την Ισπανία συνομιλούν μ’ ένα συμπατριώτη τους που περίμενε το αεροπλάνο για το Μαρόκκο. Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος και διηγείται στους παρευρισκόμενους τον πόνο του. Η κόρη του, που σπούδαζε οδοντίατρος έμπλεξε με κάποιο Μαροκινό, τον παντρεύτηκε (με πολιτικό “γάμο” μάλλον) κι απόκτησαν ένα παιδί. Μια καλή πρωία ο πατέρας πήρε το μικρό κι εξαφανίστηκε στο Μαρόκκο. Τώρα ο καυμένος ο παππούς έτρεχε στο Μαρόκκο με την ελπίδα πως θα βρει το μικρό. Δεν ήξερε ο δύστυχος πως μάταια πάλευε. Δεν γνώριζε πως στη θρησκεία του Μωάμεθ τα παιδιά ανήκουν στον πατέρα.

Με αυτό το περιστατικό ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται σε ποια θέση βρίσκεται η γυναίκα στις χώρες αυτές. Στα 2002 στη Μέκκα κάηκαν ζωντανές 15 μαθήτριες και δεκάδες άλλες τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σχολείο τους. Η θρησκευτική αστυνομία εμπόδισε τα κορίτσια να βγουν από το σχολείο διότι ...δεν φορούσαν μαντήλες (φερετζέ ή τσαντόρ ή μπούρκα ή όπως αλλιώς τις αποκαλούν) και διότι δεν παρευρίσκονταν άρρενες συγγενείς τους για να τις παραλάβουν. Επίσης εμπόδισε τα μέλη των ομάδων διάσωσης που ήταν άντρες να μπουν στο κτίριο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στο Αφγανιστάν πρέπει οι γυναίκες να φοράνε μπούρκα και τους απαγορεύεται η εξοδος και η κυκλοφορία αν δεν συνοδεύονται από τον πατέρα, το σύζυγο, τον αδελφό ή το γιο τους.

Η μοιχεία τιμωρείται με θάνατο κι οι γυναίκες ενοχοποιούνται καθολικά και εκ των προτέρων.

Μια γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού είναι εξ όρισμού ένοχη. Ενα κορίτσι που υπήρξε θύμα βιασμού πρέπει να αποδείξει με 4 αυτόπτες μάρτυρες ότι δεν προκάλεσε το ίδιο το βιασμό
του, αλλιώς εκτελείται σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Οσον αφορά το γάμο το “ιερόν Κοράνιον” επιτρέπει την πολυγαμία του ανδρός. Αυτός μπορεί να έχει ταυτοχρόνως 4 νομιμές γυναίκες υπό τον όρο όμως να τους συμπεριφέρεται ισότιμα. Παράλληλα ο άντρας δικαιούται να έχει απεριόριστο αριθμό παλλακίδων και να συναάπτει και “προσωρινούς γάμους”. Τι σημαίνει αυτό; Αν κάποιος οπαδός του Μωάμεθ δει μια γυναίκα και του “γυαλλίσει” τελεί μαζί της γάμο μιάς ημέρας και μετά συνεχίζει τη ζωή του κανονικά χωρίς κανένα συνειδησιακό πρόβλημα!!!

Χωρίς να έχω την πρόθεση να κουράσω τον αναγνώστη γιατί το θέμα είναι τεράστιο δίνω τέλος στο λόγο αναφέροντας κάτι που είπε ο (παντα κατά τους οπαδούς του προφήτης) Μωάμεθ: “Παρατήρησα τον παράδεισο (τζεννετ) και είδα ότι οι περισσότεροι από τους κατοίκους του ήταν φτωχοί και παρατήρησα την κόλαση (τζαχαννομ) και είδα ότι οι περισσότεροι από τους κατοίκους του ήσαν γυναίκες”.

Γυναίκες ακουτίσθητε.

Σκέφτηκαν αυτοί οι εκσυγχρονιστές τι πάνε να κουβαλήσουν στο δύσμοιρο τόπο μας, ενθαρρύοντας τους λαθρομετανάστες. Ο άνθρωπος όπου πάει κουβαλεί τις ιδέες του. Κι αυτοί όπου πάνε τα πιο πάνω κουβαλάνε. Οταν μας επιβάλουν τη σαρία, αλλίμονο στον τόπο!!!

No comments:

Post a Comment