Saturday, October 18, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο defencenet.gr:

“Συμφώνησαν για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές οι Α. Τσίπρας-Π. Καμμένος και οριστικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν για Προέδρο της Δημοκρατίας.

Οι εκλογές πλησιάζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει βρει τον κυβερνητικό του εταίρο στην περίπτωση που δεν πιάσει το όριο της αυτοδυναμίας.

Δήλωσε ο κ. Πάνος Καμμένος:

Η συζήτηση με τον κ. Τσίπρα έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα, που οδηγεί πιθανώς στην επόμενη μέρα, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού για να αντιμετωπίσουμε την απειλή των Γερμανών».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προέρχονται από τον πατριωτικό και δημοκρατικό χώρο. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στα Εθνικά θέματα, ξεκάθαρες θέσεις στην ενοποίηση της Ευρώπης.

Συμφωνούμε σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία, συμφωνούμε στο θέμα του χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Πρόκειται για μια καθαρή δήλωση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που δίνει το στίγμα για την επόμενη μέρα των εκλογών. Αν και φαίνεται λόγω των δημοσκοπήσεων οι ΑΝΕΛ να βρίσκονται στο όριο του 3%, η κυβερνητική προοπτική είναι πιο πιθανό να προκαλέσει συσπείρωση των ψηφοφόρων, και άνοδο των ποσοστών τους."

Ο κ. Καμμένος κάθε άλλο παρά αξιόπιστο πρόσωπο είναι.

Οππορτιουνίστας είναι, αφερέγγυος είναι και ανέντιμος είναι!

Συμφώνησε, λέγει με τον κ. Τσίπρα για την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα. Αναφαίρετο δικαίωμά του. Συμφώνησε επίσης με τον κ. Τσίπρα για την αυριανή ημέρα ότι θα υπάρξει κυβερνητικός συνασπισμός του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μέχρις εδώ κανένας δεν έχει δικαίωμα να μεμφθεί τον κ. Καμμένο. Με όποιο θέλει συνεργάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Από εδώ και εμπρός αρχίζουν τα προβλήματα.

Οι ΑΝΕΛ, μας διαβεβαιώνει ο κ. Καμμένος είναι πατριωτικό κόμμα!!! Αφού, λοιπόν, οι ΑΝΕΛ είναι πατριωτικό κόμμα γιατί δεν μας λέγει τι είδους συμφωνία έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα; 

Σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει το σχέδιο ΑΝΑΝ; Ποιες θέσεις έχει για το μεταναστευτικό; Τι υποστηρίζει για τη Θράκη και την Βόρειο Ηπειρο;

Αν οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν για τα εθνικά θέματα δύο τινα συμβαίνουν: Ή ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθεν εις εαυτόν και ανεκάλεσε όλες τις θέσεις που είχε για τα εθνικά θέματα ή ο κ. Καμμένος μας πουλά πατριωτισμό του γλυκού νερού, την ώρα που συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα το ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων σύμφωνα με τις εθνομειοδοτικές προδιαγραφές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν συμφώνησαν μόνον για τα εθνικά μας θέματα, μας πληροφορεί ο αφερέγγυος κ. Καμμένος. Συμφώνησαν και για τα θέματα της Εκκλησίας!

Και τι είδους συμφωνία έκανες, κ. Καμμένε, με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησία; Οπως αυτή που είδαμε κατά την ορκωμοσία της δημοσιογράφου τετάρτης διαλογής που οι εργολάβοι των εμπλεκομένων συμφερόντων προωθούν για υπουργό εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ -κ. Δούρου- που έγραψε με τον πιο προκλητικο τρόπο εκεί που δεν χωρά μελάνι τον Σεβ. Ιλίου και ορκίστηκε “τον όρκο του βουνού”!;

Ο Θεός να μας φυλάει από αυτού του είδους τις συμφωνίες και αυτού του είδους τις συγκυβερνήσεις κ. Καμμένο.

No comments:

Post a Comment