Friday, October 3, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος μας γνωστοποιεί ότι έστειλε σε όλους τους 81 ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος επιστολή για να συνυπογράψουν αίτημα για να συγκληθεί η Ιεραρχία για να πάρει απόφαση για την διατήρηση της Κυριακής ως αργίας.

Παρόλα αυτά μόνον 15 Ιεράρχες θέλησαν να υπογράψουν το Υπόμνημα.

Στον κατάλογο, όμως, που δημοσιεύει ο Σεβ. Καλαβρύτων αναφέρονται τα ονόματα 11 μόνον ιεραρχών.

Νομίζουμε ότι είναι πρέπον να δημοσιευθούν όλα τα ονόματα των ιεραρχών που έστερξαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του Σεβ. Καλαβρύτων για να τους απονείμουμε τον δίκαιο έπαινο.

Αυτό που προβληματίζει είναι η απροθυμία των υπολοίπων Ιεραρχών να συνυπογράψουν το αίτημα να συγκληθεί η Ιεραρχία.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί ιεράρχες δεν θα ήθελαν να συνδεθεί το όνομά τους με πρωτοβουλία του Σεβ. Καλαβρύτων. 

Τι τους εμπόδιζε, όμως, να στείλουν επιστολή στον Μακαριότατο για να ζητήσουν σύγκληση της Ιεραρχίας για να συζητήσει την κατάργηση της Κυριακής ως αργίας;

Ακόμη και αν ορισμένοι ιεράρχες δεν συμμερίζονται τις απόψεις του Σεβ. Καλαβρύτων για το θέμα το σίγουρο είναι ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι δυνατόν να συνέρχεται μόνον και μόνον για να εκλέγει Μητροπολίτες και βοηθούς επισκόπους.

Ο έλεγχος της πορείας των διαλόγων και η στάση της Εκκλησίας για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την πατρίδα και προπαντός την πίστη μας, πρέπει να συζητούνται διεξοδικά από την Ιεραρχία και να λαμβάνονται οι δέουσες αποφάσεις.

Η αφωνία της Εκκλησίας για τα κρίσιμα θέματα σκανδαλίζει αφόρητα τους πιστούς και αφήνει εκτεθειμένους τους ιεράρχες μας ότι αδιαφορούν να επιτελέσουν το χρέος τους.

No comments:

Post a Comment