Tuesday, September 6, 2011

ΕΥΓΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ!


ΕΥΓΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ! ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά το ψήφισμα του Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης το οποίο απέδειξε ότι στη Μητρόπολη αυτή υπάρχει επίσκοπος που φοβάται το Θεό και περιβάλλεται από επιτελείο συνεργατών που αγωνίζονται για τη δόξα του Χριστού, της Εκκλησίας και της πατρίδας μας.


Οχι μόνον το περιεχόμενο, αλλά και το ήθος του ψηφίσματος, αποδεικνύει το εκκλησιαστικό φρόνημα των κληρικών της Κόνιτσας.


Μιλούν για το Ευαγγέλιο. Οχι για τη Βίβλο, όπως τους Προτεστάντες.


Δηλώνουν ότι ΔΕΝ θα παραλάβουν την “κάρτα του πολίτη”. Δεν περιμένουν κανένα να αποφασίσει γι’ αυτούς αλλά δηλώνουν ότι οι ίδιοι θα ενεργήσουν κατά συνείδηση.


Δεν πάσχουν από ιδεοληψίες και μονομανίες.


Αντί να ασχολούνται με τις “σκοτεινές δυνάμεις” ασχολούνται με τα φανερά προβλήματα που υπάρχουν στην Εκκλησία, την κοινωνία και την πατρίδα μας.


Σκέφτονται ως Ελληνες. Η καρδιά τους χτυπά για την Κύπρο, το Πατριαρχείο, τη Βόρειο Ηπειρο (πόσο χαίρεται η ψυχή μου όταν ακόυω για Βόρειο Ηπειρο και όχι για Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία).!


Ούτε το Πατριαρχείο ξεχνούν, ούτε την Κύπρο, ούτε τα νειάτα, στις προσευχές τους


Αγαπούν τον Οικουμενικό Θρόνο, επειδή είναι Ελληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι. Δεν είναι μικρόψυχοι. Είναι αντιοικουμενιστές. Οχι “Βαρθολομαιομάχοι”.


Ζητούν με ήθος εκκλησιαστικό την αφύπνιση της Ιεραρχίας για να μην περιθωριοποιηθεί η Τροφός του Γένους μας η Ορθόδοξη Εκκλησία και για να μη μείνει έκθετος ο λαός μας χωρίς παρηγορία και καθοδήγηση.


Πόσο ευτυχείς θα είμαστε αν όλοι οι Ιεράρχες μας πραγματοποιούσαν παρόμοια ιερατικά συνέδρια και αν εξέδιδαν παρόμοια ψηφίσματα και αν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες έθεταν επιτακτικά αυτά τα θέματα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας!


Παραθέτουμε στη συνέχεια το ψήφισμα που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

==============


Μέσα στην αναταραχή, που προκαλεί η οικονομική κρίση σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και στην Πατρίδα μας, πραγματοποιήθηκε κι’ εφέτος το 17ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ι. Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης. Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2011, στην Ι. Μονή Ταξιαρχών («Γκούρας»), κοντά στο Αηδονοχώρι Κονίτσης.


Τις εργασίες του Συνεδρίου διηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

Λίγο πριν από την αναχώρησή τους, οι Σύνεδροι ενέκριναν, δια βοής, το ακόλουθο ΨΗΦΙΣΜΑ

«1.) Ζητούμε και παρακαλούμε όλες οι Ελληνορθόδοξες οικογένειες να έχουν στο σπίτι τους το ιερό Ευαγγέλιο, η μελέτη του οποίου πρέπει να είναι καθημερινή φροντίδα.

2.) Το Ευαγγέλιο είναι μεταφρασμένο στην σύγχρονη νεοελληνική γλώσσα, πωλείται δε σε πολύ προσιτή τιμή.

3.) Θερμά προσευχόμαστε να σταματήση η κατάρα των πυρκαϊών, που κατακαίνε την Ελλάδα και που αρκετές από αυτές είναι έργο αθεόφοβων και ασυνείδητων εμπρηστών.

4.) Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι για λόγους συνειδήσεως αρνούμεθα να παραλάβουμε την «κάρτα του πολίτη», αν και όταν θα τεθή σε κυκλοφορία.

5.) Εκφράζοντας το βαθύτατο σεβασμό μας προς την Ιερά Σύνοδο, παρακαλούμε ευλαβώς, την Ανωτάτη Εκκλησιαστική μας Αρχή, να δώση μια πιο έντονη και πιο δυναμική παρουσία, ώστε και οι καρδιές των χριστιανών μας να τονωθούν, αλλά και να αποφευχθή η περιθωριοποίηση της Εκκλησίας, που υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η τροφός και φρουρός του Έθνους. Τέλος,

6.) Χαιρετίζουμε ευλαβώς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Και ακόμη, στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου, στα Στρατευμένα, τα εργαζόμενα, τα φοιτητικά και μαθητικά νειάτα της Πατρίδος μας, απευθύνουμε θερμές πατρικές ευχές και την διαβεβαίωση ότι οι προσευχές μας και η εν Χριστώ αγάπη μας τους συνοδεύουν».



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment