Saturday, September 17, 2011

ΕΥΓΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΗΛΕΙΑΣ!



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΤΕΓΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Ευχαριστούμε υικά και θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, ο οποίος απέδειξε στην πράξη ότι η Εκκλησία είναι τελικά ο μόνος θεσμός ο οποίος ενδιαφέρεται για τους πένητες και τους δυστυχισμένους συνανθρώπους μας.


Δεν φτάνει που οι πολιτικοί μας ηγέτες έφεραν το έθνος μας στη σημερινή κατάντια έχουν τη θρασύτητα να κατηγορούν την Εκκλησία επειδή δεν πληρώνει φόρους για τους ναούς και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα!!! Φανταστείτε αναίδεια! Να φορολογούν τις εκκλησίες και τα γηροκομεία!!!


Στα συσσίτια της Εκκλησίας σιτίζονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.


Η Εκκλησία και άλλα χριστιανικά σωματεία ίδρυσαν και συντηρούν εκατοντάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα κάθε μορφής (ορφανοτροφεία, γηροκομεία, κατασκηνωσεις, κέντρα νεότητος, κτλ.) την ώρα που οι πολιτικοί έχουν αποκτήσει κολοσσιαίες περιουσίες με τον πιο ανέντιμο τρόπο σε βάρος του Δημοσίου.


Και όχι μόνον δεν λένε ένα ευχαριστώ στην Εκκλησία για όλα αυτά που κάνει αλλά ανοίγουν και το απύλωτο στόμα τους για να σπιλώσουν τη διακονία Της με αιχμή του δόρατος τα παπαγαλάκια των μεγιστάνων των ΜΜΕ που καρπούνται τη μερίδα του λέοντος με την ανάληψη των δημόσιων έργων.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΑΣΤΕΓΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ 5 ΠΑΙΔΙΑ

=============


Στο πλευρό μιας εγκαταλειμμένης μητέρας με πέντε παιδιά, τα οποία προσωρινά διαμένουν σε πυλωτή πολυκατοικίας, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.


Το εν λόγω θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Πρώτη» και το οποίο συγκίνησε τον Μητροπολίτη Γερμανό, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην υπόθεση της άστεγης μητέρας.


Έτσι με εντολή του Μητροπολίτη Ηλείας η άστεγη μητέρα με τα πέντε παιδιά της, θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε σχολείο και να ζήσουν αξιοπρεπώς.


Σύμφωνα με τον κ. Γερμανό και άλλες φορές η Μητρόπολη Ηλείας παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κάποιοι προτιμούν να ζουν κατά τον ιδικόν τους τρόπον με όλα τα επακόλουθα δι' αυτούς και την κοινωνία μας.


Το παράδειγμα του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού είναι μια απάντηση στους επικριτές της Εκκλησίας, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμφισβητήσουν το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της. ΑΞΙΟΣ!




ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment