Wednesday, September 14, 2011

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΟΔΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ


ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΟΔΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Λυπάμαι να παρατηρήρω ότι η κριτική του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου κατά των άθεων κυβερνώντων είναι εντελώς αναξιόπιστη παρόλον ότι είναι καθ’ ολοκληρίαν ορθή.

Γιατί ισχυρίζομαι από τη μια ότι μια καθόλα ορθή κριτική είναι - σε τελευταία ανάλυση - αναξιόπιστη;

Είναι αναξιόπιστη ΟΧΙ γι’ αυτά που λέγει - που είναι όλα ορθά - αλλά και γι’ αυτά που δεν λέγει.

Στο δικαστήριο οι μάρτυρες ορκίζονται να πουν την αλήθεια, ΟΛΗ την αλήθεια και τίποτε άλλο εκτός από την αλήθεια.

ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
____________

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αγιος Ρόδου κατήγγειλε με γενναιότητα όλη την αλήθεια για τους εκκλησιομάχους, αλλά θεώρησε εντελώς περιττόν να δακτυλοδείξει τον κυρίως ένοχο! Τουτέστιν το βδέλυγμα της ερημώσεως που ίσταται στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αθηνών, τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο.

Αν ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν ήταν αρχισυνωμότης και συνθηκολόγος, αν δεν ήταν πρασινοφρούραρχος, αν δεν εργαζόταν συστηματικά εναντίον των συμφερόντων της Εκκλησίας, οι Πασόκοι δεν θα μπορούσαν να περάσουν ένα μέτρο το οποίο προβλέπει το διορισμό 200 μουφτήδων για να διδάσκουν το Κοράνιο για τη Θράκη και 100 μόνον ιερέων για όλη την Ελληνική επικράτεια συμπεριλαμβανομένων των Μητροπόλεων που ανήκουν στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.!!!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΦΕΡΕΓΓΥΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
_________

Η κοροιδία έχει παρατραβήξει.

Ουδείς νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι ασκεί φερέγγυα κριτική κατά της κυβέρνησης των εκκλησιομάχων ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ στιγματίζει τον πεμπτοφαλαγγίτη Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που αγκύλωσε ΟΛΟΥΣ ανεξαίρετα τους αγώνες της Εκκλησίας.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΟΙΜΙΖΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
__________

Στην προκειμένη περίπτωση ο Μακαριότατος παραπλανούσε την ιεραρχία με ψευδείς διαβεβαιώσεις. Πολλοί ιεράρχες ανησυχούσαν ότι το μέτρο πέντε συνταξιοδοτήσεις ένας διορισμός θα επιβαλλόταν τελικά και για τους ιερείς. Ο Μακαριότατος κοίμιζε την ανησυχία όλων. Τους καθησύχαζε ότι είχε διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο δεν θα ίσχυε για την Εκκλησία. Ετσι έδωσε όλη την άνεση στην κυβέρνηση να προωθήσει ανενόχλητη το μέτρο και όταν τελικά ανακοίνωσε τις προθέσεις της για το διορισμό ιερέων με την αναλογία 1 προς 5 τα περιθώρια των αντιδράσεων ήταν εξ ορισμού περιορισμένα.

Αν ο Αρχιεπίσκοπος είχε πράγματι ξεγελαστεί από την κυβέρνηση γιατί δεν βγήκε να καταγγείλει τους εκκλησιομάχους ότι παρασπόνδισαν;

Αλλά πώς να τους καταγγείλει αφού ΔΕΝ παρασπόνδισαν; Μαζί τα μαγείρεψαν. Θα τους κατήγγελλε από πάνω;

Μάλιστα όταν η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα ισχύσει το μέτρο και για τους κληρικούς - υπό την πίεση της κοινής γνώμης και της Συνόδου- καμώθηκε ότι διαπραγματευόταν τον διορισμό τουλάχιστον 300 κληρικών.

Και τελικά όταν οι εκκλησιομάχοι του πρόσφεραν τον διορισμό ΜΟΝΟΝ 100 ιερέων ο Μακαριότατος δεν είπε λέξη!

Και τι να πει άλλωστε; Είδε και έπαθε για να βοηθήσει τους Πασόκους να περάσουν το μέτρο σε βάρος της Εκκλησίας.! Θα μιλούσε κι από πάνω;

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
___________

Αλλά εδώ που τα λέμε γιατί να μη συνεχίσει ο Αρχιεπίσκοπος να συμπεριφέρεται με αυτή την ασυδοσία;

Μήπως τον έλεγξε η Διαρκής η Ιερά Σύνοδος ή η Σύνοδος της Ιεραρχίας για τον κατήφορο που ακολουθεί;

Μήπως τον έλεγξαν οι ζηλωτές κληρικοί, μοναχοί και λαικοί; Πολλού γε και δη. Απλά περιορίζονται να καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τις σκοτεινές δυνάμεις, τη μασωνία, το διεθνή Σιωνισμό, τη λέσχη Μπίντελμπεργκ, το Ισραηλινό συμβούλιο, την παγκοσμιοποίηση, τη Νέα Εποχή, τη μέθη κατα τον Χρυσόστομο, κτλ. κτλ, και στο μεταξύ ο κ. Ιερώνυμος, σε αγαστή σύμπνοια και συνωμοσία με τους εκκλησιομάχους κυβερνώντες, συνεχίζουν απτόητοι να γκρεμίζουν τα πάντα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του Αγίου Ρόδου είναι λεπτή καθότι τυγχάνει Ιεραρχης του Οικουμενικού Θρόνου, αλλά οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος γιατί δεν μιλούν;

Είδατε τι αποφάσεις έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τον Σεπτέμβριο; ΚΑΜΙΑ ουσιαστική. Ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα και θέματα ρουτίνας.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
__________

Με αυτά τα δεδομένα ο πρασινοφρούραρχος γιατί να ανησυχεί; Αφού αυτοί που είναι ταγμένοι από το Θεό να ελέγχουν την πορεία της νοητής Νηός ήπιαν το αμίλητο νερό και υπνώττουν τον νήδυμο και αφού ακόμη και οι πιο θερμοί ζηλωτές κληρικοί και λαικοί, αντί να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα, πολεμούν τις "σκοτεινές δυνάμεις", ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συνεχίσει απτόητος το έργο του και θα καγχάζει σαρκαστικά και θα λοιδορεί τους πάντες.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΡΟΔΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ 200 ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Της Πέγκυ Ντόκου
================

Περίεργες ‘ισορροπίες’ φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση από την στιγμή που διορίζει 200 μουμφτήδες στη Θράκη προκειμένου να διδάξουν το κοράνι και να την τουρκική γλώσσα στους μουσουλμάνους και την ίδια ώρα διορίζει μόλις… έναν κληρικό ανά Μητρόπολη στην Ελλάδα!
Η δυσάρεστη αυτή διαπίστωση εξέπληξε τόσο τους εκκλησιαστικούς κύκλους όσο και την κοινή γνώμη που παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις.
Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος «εμείς σαν Μητρόπολη είχαμε ζητήσει να καλυφθούν τρεις οργανικές θέσεις αφού έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Μόλις ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του υπουργείου, εκπλαγήκαμε» είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα στη Φθιώτιδα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιερέων. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική τα μισά χωριά Φθιώτιδας δεν θα έχουν παπά σε λίγα χρόνια. Ο ρόλος του ιερέα είναι ουσιαστικός και κυρίως στα μικρά χωριά όπου ο ‘παπάς’ αποτελεί συνδετικό κρίκο με την κοινωνία. Νομίζω ότι είναι και μία κοινωνική προσφορά και κάτι ευρύτερο.»
«Αυτές τις αποφάσεις του υπουργείου, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για να ανταποκριθούμε. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το δει από άλλο πρίσμα. Η πρόσφατη απόφαση λοιπόν ‘μία θέση ανά μητρόπολη σε όλη την Ελλάδα’ την στιγμή που μερικές δεκάδες ιερείς έχουν συνταξιοδιοτηθεί ή αποδημήσει, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες στη λειτουργία του κλήρου και της εκκλησίας», σημείωσε ο κ. Κύριλλος.
Επίσης ανέφερε ότι «η εκκλησία δεν είναι ένας θεσμός ξεκομμένος από την κοινωνία. Ο παπάς εξυπηρετεί τον λαό και τους πιστούς. Εμείς στη Ρόδο δεν έχουμε πολλές ελλείψεις και δεν δημιουργείται μεγάλη δυσλειτουργία για τις ενορίες. Αν συνεχιστεί αυτό το μέτρο - ένας διορισμός κατ’ έτος, σε 5 χρόνια θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα».
Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι στη Θράκη διορίστηκαν 200 μουφτήδες για να διδάξουν το κοράνι και την τουρκική γλώσσα και μόλις… 100 χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδας!
«Λυπούμεθα γι’ αυτό. Δεν θα κρίνουμε εμείς αν είναι αναγκαίοι ή όχι. Γιατί όμως να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά; Για παράδειγμα υπάρχει ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από ανθρώπους που θέλουν να χειροτονηθούν και δεν μπορώ να προχωρήσω σε χειροτονίες. Ο Μεσσαναγρός δεν έχει παπά, ούτε η Προφύλια και ο Ίστριος. Καταλαβαίνουμε ότι 5 - 6 ιερείς έχουν επωμισθεί να συμπληρώνουν αυτές τις υπηρεσίες για να καλύπτουν τα κενά».
Να σημειωθεί τέλος, ότι πληροφορίες αναφέρουν πως στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου δεν παρατηρείται πρόβλημα δυσλειτουργίας.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment