Thursday, September 15, 2011

Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ


Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Πολύ εύστοχη η κίνηση της Σερβικής Εκκλησίας να μιλήσει στην πολιτική ηγεσία της χώρας και να τονίσει ότι για την Εκκλησία και το λαό της Σερβίας το Κόσσοβο είναι αδιαπραγμάτευτο.


Παράλληλα οι Σέρβοι Ιεράρχες κάλεσαν το λαό σε τριήμερη Νινευιτική μετάνοια με νηστεία και προσευχή και έδωσαν εντολή στους ιερείς να τελούν καθημερινά τη Θεία Λειτουργία για τη σωτηρία του μαρτυρικού Κόσσοβο.


Οι προσευχές των απανταχού της γης Ελλήνων συνοδεύουν τους Σέρβους ομόδοξους αδελφούς μας.


Παρακαλούμε τον Αγιο Θεό να κρατήσει το Κόσσοβο - την κοιτίδα του Σερβικού έθνους και το λίκνο της Σερβικής Ορθοδοξίας - στα χέρια των Ορθοδόξων. Να δώσει ο Αγιος Θεός να μην επιτρέψει στους μουσουλμάνους να μαγαρίζουν τα ιερά χώματα του Κόσσοβο.


Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη θετική και πνευματική στάση της Σερβικής ιεραρχίας και παρακαλούμε θερμά τον Μακαριότατο Σερβίας και τους άλλους Σέρβους Ιεράρχες να δώσουν στο λαό παράδειγμα μετανοίας για να κλείσει το υφιστάμενο σχίσμα στην Εκκλησία τους. Κανένα δεν συμφέρει ο διχασμός και το σχίσμα.


Για μια ακόμη φορά παρακαλούμε θερμά και όσους εκ των Ελλήνων ιεραρχών, πατέρων και αδελφών έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα να μην ολιγωρήσουν να πράξουν το καθήκον τους.


Η Σερβική Εκκλησία πρέπει να διατηρήσει την ενότητά Της και ο λαός και η ηγεσία να αγωνιστούν σύσσωμοι και μονιασμένοι για να γλυτώσουν το μαρτυρικό Κόσσοβο από τη δολοφονική μανία των έμπορων των ναρκωτικών και των ανθρωπίνων οργάνων που κυβερνούν σήμερα το Κόσσοβο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ


Του κ Αιμίλιου Πολυγένη

=============


Την έντονη ανησυχία της, για τα σοβαρές απειλές βίας που απειλούν τον λαό του Κοσσυφοπεδίου, εκφράζει η Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο της, καλεί τον Σερβικό λαό να προσευχηθεί και να τηρήσει τριήμερη νηστεία, για την σωτηρία του λαού του Κοσσόβου και Μετόχια.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τον ιερό κλήρο, να τελούν καθημερινή Θεία Λειτουργία για τον δοκιμαζόμενο λαό του Κοσσόβου.

«Ελπίζουμε στην δικαιοσύνη και το έλεος του Θεού, γι΄ αυτό πρέπει με ακλόνητη πίστη να διαφυλάξουμε την ιστορική διαθήκη του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο: «Ο υπομείνας εις τέλος, ούτως σωθήσεται», τονίζει μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Σερβίας Τάντιτς

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Μπόρις Τάντιτς.

Τα Μέλη της Σερβικής Εκκλησίας, τονίζουν προς τον Σέρβο Πρόεδρο ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του Ένθους μας και της Εκκλησίας, η επιβίωση του Κοσσόβου και Μετόχια στο μέλλον».

Επίσης αναφέρουν: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Σερβικό έθνος έχει τη δύναμη και τη θέληση να είναι και τώρα, την τελευταία στιγμή, με γενναίο, σοφό, υπεύθυνο και αξιοπρεπή τρόπο, να αντιμετωπίσει την βία που το απειλεί».

«Σας παρακαλούμε ως Πρόεδρος της Σερβικής Κυβέρνησης, να κάνετε, ότι το δυνατόν μπορείτε για να αποτρέψετε μια ακόμη τραγωδία, αλλά και να κρατήσετε τους ανθρώπους μας στα σπίτια τους και να διαφυλάξετε τα ιερά προσκυνήματα μας…», τονίζουν κλείνοντας τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment