Monday, September 5, 2011

ΠΡΩΤΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


ΠΡΩΤΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========
Δυστυχώς η νέα ΔΙΣ έδωσε το πρώτο αρνητικό δείγμα γραφής από την πρώτη της συνεδρία με τον τρόπο που έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου.
Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η Σύνοδος έλεγε ότι δέχεται την παραίτηση του Σεβασμιότατου επειδή δεν έχει τις δυνάμεις να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του λόγω προχωρημένης ηλικίας και έλλειψης του απαραίτητου σωματικού σφρίγους.
Τώρα όμως, όπως διατύπωσε την αποδοχή της παραίτησης του Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου, η ΔΙΣ δείχνει ότι αναγνωρίζει ότι η παραίτηση ενός επισκόπου από το αξίωμά του είναι θέμα προσωπικής επιλογής!!!
Και στη συνέχεια - ακόμη χειρότερα -, επειδή εξέφρασε την ευαρέσκειά της προς τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη. Ετσι έμμεσα αμνήστευσε την κακοδοξία περί προγαμιαίων σχέσεων που διατύπωσε ο Σεβασμιότατος στο πορνοπεριοδικό “Πένθχαουζ”, αφού δεν του ζήτησε - ούτε και τώρα - να ανακαλέσει την κακοδοξία που διατύπωσε.
Θλιβερός λοιπόν ο απολογισμός της πρώτης συνεδρίας της νέας ΔΙΣ.
Προσευχόμαστε να μη δευτερώσει το κακό αύριο Τρίτη με την τυχόν αρνητική διαχείριση της ανέντιμης εκμαίευσης Ανακοινωθέντος της ΔΙΣ εναντίον του ρέκτη Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα με τις συνωμοτικές μεθοδεύσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του ανεκδιήγητου Πρωτοσύγκελου του Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Παπανικολάου.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΔΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΣ
____________

Η Διαρκής Ιερά Συνοδος, σεβομένη την προσωπική επιλογή του Σεβασμιωτάτου, έκανε ομοφώνως αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ. 2 του Νόμου 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» και αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιερατική διακονία και προσφορά του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, στο συντελεσθέν έργο του τόσο στις διάφορες θέσεις που η Εκκλησία τον τοποθέτησε, όσο και ως ποιμενάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και αποφάσισε να εκφράσει την ευαρέσκειά Της.

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment