Wednesday, September 21, 2011

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!


ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προβάλλει με την πρακτική του ένα θαυμάσιο τρόπο εορτασμού της επικείμενης ονομαστικής του εορτής στις 2 Οκτωβρίου που εορτάζει ο Αγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης.


Δεν θα προβεί σε κανενός είδους κοσμικού εορτασμού στο επισκοπείο (ευχές, ανθοδέσμες, κτλ.).


Θα εορτάσει τα ονομαστήριά του με τους ιερείς του χωρίς τυμπανοκρουσίες με την τέλεση αγρυπνίας στην οποία θα προσευχηθεί για τους δικαστικούς (των οποίων προστάτης Αγιος είναι ο Αγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης).


Διοργανώνει αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Διονυσίου και προσκαλεί το ποίμνιό του να συμμετάσχει για να προσευχηθεί για την έξοδο από τη σημερινή παντοειδή κρίση που αντιμετωπίζουμε.


Συγχαίρουμε, εκ βάθους καρδίας, το Σεβασμιότατο διότι αρνείται να υιοθετήσει την λίαν εκκοσμικευμένη πρακτική πολλών ιεραρχών όταν άγουν τα ονομαστήριά τους (συλλείτουργα, προσφωνήσεις, αντιφωνήσεις, φωτογραφικά στιγμιότυπα, ανθοδέσμες, δείπνα, κτλ κτλ.)


Προπαντός επειδή έβαλε τον καλό λογισμό να καλέσει το ποίμνιό του να αγρυπνήσει για να μας βοηθήσει ο Θεός να βγούμε από την κρίση.


Καιρός είναι να θυμηθούμε το Θεό επιτέλους εκτός από το να μουντζώνουμε στην πλατεία Συντάγματος.


Ας ελπίσουμε ότι ΟΛΟΙ οι ιεράρχες μας θα μιμηθούν το παράδειγμα του Σεβ. Κορινθίας επειδή, αν οι ποιμενάρχες δεν κατηχήσουν το λαό του Θεού για την πραγματική αιτία της κρίσης και αν δεν τον καλέσουν σε προσευχή και μετάνοια, ποια ελπίδα υπάρχει να εξέλθουμε από την κρίση;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

==========


Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ημέρα κατὰ την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. Διονύσιος γιορτάζει τα ονομαστήριά του.


Έτσι γίνεται γνωστό ότι εφέτος, το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου και ώρα 21.00’ στον Ιερὸ Καθεδρικὸ Ναὸ του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, πού φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινὸς και στην συνέχεια Ι. Αγρυπνία, η οποία, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, θα αφιερωθεί στην προσευχή υπέρ της ταχείας και ασφαλούς εξόδου της Χώρας μας από την δεινή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, ηθικές, υλικές και κοινωνικές και του φωτισμού των Δικαστικών Λειτουργών.

Παρακαλούνται οι Χριστιανοί μας καθώς και όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού μας όπως με την συμμετοχή τους στις παραπάνω προσευχητικές Λατρευτικές Εκδηλώσεις τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ευχηθούν στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος, ας σημειωθεί ότι εφέτος, συμπληρώνει την πρώτη πενταετία Αρχιερατείας του στην Κόρινθο και προσευχηθούν για το μέλλον και την προκοπή της χώρας μας, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού για την απόδοση Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την προτροπή του Αποστόλου μας Αγίου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο και προς κάθε πιστό ανά τους αιώνες: «…να επιδιώκεις την δικαιοσύνη, την πίστη, την αγάπη, την ειρήνη μαζί με εκείνους που επικαλούνται τον Κύριον με καθαρή καρδιά» (Β’ Τιμ. β’,22).

Τέλος γίνεται γνωστό ότι όπως κάθε χρόνο έτσι κι᾿ εφέτος ο Σεβασμιώτατος θα προστεί μόνο στις Ιερές Ακολουθίες πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις ή επισκέψεις στο Επισκοπείο εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο Ποίμνιό του για τις υπέρ μακροημερεύσεως ευχές του, την αγάπη του και τις προσευχές του.


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment