Thursday, September 29, 2011

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ!




ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Ακόμη ένα απίστευτο κατόρθωμα στη Μητρόπολη Σύρου. Σε κοινότητα της Μητροπόλεως Σύρου τελέστηκε αγιασμός από παπικό “ιερέα” στην παρουσία άλλων Ορθόδοξων κληρικών!!!, οι οποίοι, όχι μόνον δεν έκαναν αγιασμό για τα ορθόδοξα παιδιά, αλλά και συμπροσευχήθηκαν με τον παπικό “ιερέα” και δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα να αγιάζει τα παιδιά μας ο φραγκόπαπας της Τήνου.!!!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την αφιλοτιμία και την παντελή έλλειψη ορθοδόξου φρονήματος των ιερέων; Την ασυνειδησία του Μητροπολίτη Σύρου που δεν κάλεσε αμέσως για εξηγήσεις τους ιερείς για να τους επιβάλει αυστηρότατη ποινή ή την αδιαφορία των γονέων των ορθόδοξων παιδιών που δεν ξεσηκώθηκαν για να απαιτήσουν να τιμωρηθούν οι ορθόδοξοι παπάδες που ανέχτηκαν αυτή τη θεομπαιξία;

Μόνη μου παρηγοριά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - μόλις πληροφορήθηκε τα αίσχος - ενέγραψε το θέμα για συζήτηση στη Σύνοδο της Ιεραρχίας για να παραπέμψει το Μητροπολίτη Σύρου σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του!!!

Πώς είπατε; Αν σοβαρολογώ;

Just kidding!!!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση και το καυστικό σχόλιο του ιστολογίου "Χριστιανική Βιβλιογραφία" που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

“ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟΣ” ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΑΠΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Του ιστολογίου “Χριστιανική Βιβλιογραφία”
=====
. Στὸ πολὺ μικρὸ χωριὸ Λουτρὰ (ρωμαιοκαθολικὸ) τῆς Νήσου Τήνου, ὅπου στεγάστηκε (κατόπιν παραχωρήσεως ὑπὸ τῆς ρωμαιοκαθολικῆς κοινότητος) τὸ νέο ἑνοποιημένο δημοτικὸ σχολεῖο τῆς περιοχῆς καὶ στὸ ὁποῖο διδάσκονται καὶ Ὀρθόδοξα καὶ Καθολικὰ παιδιά, κατὰ ἔγκυρες πληροφορίες, τὴν πρώτη μέρα τῶν Σχολείων (11.09.2011) τελέστηκε ΜΟΝΟΝ ΛΑΤΙΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΠΑΡΟΥΣΙᾼ ΤΡΙΩΝ ΑΜΕΤΟΧΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ.
. Μάλιστα σὲ ἄλλο μεγάλο χωριὸ τῆς νήσου ἐπίσημο πρόσωπο φέρεται νὰ εἶπε: «Αὐτὸ ποὺ ἐπιδιώκαμε, τὸ πετύχαμε»!
. Δὲν μένει παρὰ νὰ εὐχηθοῦμε κι ἄλλες τέτοιες ἐπιτυχίες εἰς ὑγείαν τῶν βαθιά κοιμωμένων Ὀρθοδόξων.
. Ἀξιοπερίεργο πῶς δὲν βρέθηκε ΕΝΑΣ ὀρθόδοξος πατέρας μὲ ΦΙΛΟΤΙΜΟ νὰ ζητήσει ἀπὸ τοὺς παρευρισκομένους Ὀρθοδόξους Ἱερεῖς νὰ ἁγιάσει κανονικὰ τὸ παιδί του. Φαίνεται πὼς ὁ λατινικὸς ἁγιασμὸς «μὲ ἁλάτι» ταιριάζει καλύτερα στὶς σαπισμένες καταστάσεις!

ΠΗΓΗ:
Χριστιανική Βιβλιογραφία

No comments:

Post a Comment