Saturday, September 17, 2011

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ!


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟN ΚΡΗΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Ετσι που λέτε οι Νεο-Οθωμανοί της Αγκυρας.! Αποφάσισαν, λέγει, να αναστήσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία! Γιατί; Για να ευημερούν οι υπόδουλοι λαοί της όπως στο παρελθόν; Ή για να θαυμάζει το μεγαλείο της η κυρία Δραγώνα;


Εξοπλίστηκαν όπως τους αστακούς με τα οπλικά συστήματα της Δύσης και του Ισραήλ οι Τούρκοι και μετά τους ήλθε η φαεινή ιδέα να κάνουν τον νταή στους Ισραηλίτες.


Χουβαρνταλίκια με ξένα έξοδα.


Βγήκε, λέγει, ο στόλος τους στη Μεσόγειο. Και με το που βγήκε τι έγινε δηλαδή; Θα ξαναπάει πίσω. Ξόδεψαν χωρίς λόγο καύσιμα. Σιγά μην δεν έχει τα κότσια η Τουρκία να τα βάλει με το Ισραήλ. Μπήκαν σε λάθος οικόπεδο και ο ταύρος όρμηξε να τους κατασπαράξει.


Και τώρα;


Τώρα το παίζουν νταήδες στη γειτονιά τους. Θα κάνουν, λέγει, γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο της κατεχόμενης Κύπρου.


Η Ελληνική κυβέρνηση πότε επιτέλους θα ξυπνήσει; Πότε θα ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ; Τι περιμένει; Τους Τούρκους να κάνουν νέα τετελεσμένα; Ή τον άνεμο να φυσήξει και να πάρει την Ελληνική σημαία και από το Καστελλόριζο;


Το πιο κάτω ανέκδοτο που πήραμε από το ωραίο ιστολόγιο “Ημερολόγιο Αποδημίας”.


*****


ΤΟ ΣΗΜΑ!

=========


Ένας αξιωματικός της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, καταφθάνει σε ένα απομονωμένο κτήμα πάνω στον Ψηλορείτη και λέει στον βρακοφόρο ιδιοκτήτη: «Πρέπει να κάνω έρευνα στο κτήμα σου για παράνομα δενδρύλλια χασίς.


Ο χωρικός συμφωνεί αλλά του λέει, δείχνοντας του ένα περιφραγμένο χωράφι εκεί δίπλα: «Εντάξει, αλλά μη πάτε σ' εκείνο το χωράφι.»


Ο αξιωματικός φανερά νευριασμένος, με μια κίνηση, βγάζει από τη τσέπη του το υπηρεσιακό σήμα του και με υπεροπτικό ύφος του λέει: «Βλέπεις αυτό το σήμα; Αυτό το σήμα σημαίνει ότι μπορώ να πάω όπου θέλω, σε οποιοδήποτε κτήμα γουστάρω, όποτε θέλω. Δε θέλω αντιρρήσεις και δεν θα σου δώσω περισσότερες εξηγήσεις. Έγινα κατανοητός; Έχεις κανένα πρόβλημα μ' αυτό;»


Ο χωρικός, κουνάει το κεφάλι του συναινετικά και φεύγει για να συνεχίσει τη δουλειά του!


Μετά από λίγο, ο Κρητικός ακούει δυνατές κραυγές και βλέπει τον αξιωματικό να τρέχει, ουρλιάζοντας από το φόβο, και ξοπίσω του έναν τεράστιο ταύρο να τον κυνηγάει!


Ο χωρικός πετάει τα εργαλεία του και τρέχει στο φράχτη και φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορούσε: «Το σήμα, δείξε του το σήμα!»



ΠΗΓΗ:


Ημερολόγιο Αποδημίας

No comments:

Post a Comment