Sunday, September 18, 2011

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΟΝΙΤΣΗΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΟΝΙΤΣΗΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Ευτυχώς που ο Αγιος Κονίτσης δεν λέγει να σιωπήσει. Δεν του το επιτρέπει η επισκοπική του συνείδηση. Για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πιστούς να σηκωθούν από τους καναπέδες και από την αποχαύνωση της τηλεόρασης για να δουν τι πρέπει να γίνει για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΩΡΗ ΑΝ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
_________

Σεβασμιότατε! Χαιρόμαστε αφάνταστα για τις παρεμβάσεις σας αλλά αυτές δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματα. Οι πιστοί είναι ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα. Ακούν εσάς, ακούν ορισμένους άλλους ευλαβείς επισκόπους, κληρικούς, μοναχούς και λαικούς που κάνουν Ομολογίες, που διαμαρτύρονται, που φωνάζουν, που δεν συμβιβάζονται με το κακό, αλλά η ελπίδα τους μένει μετέωρη, επειδή δεν βλέπουν το ηγετικό ανάστημα που θα τους οδηγήσει έξω από την Αίγυπτο της δουλείας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ
_________

Χρειάζεται σχεδιασμός, στρατηγική, επιτελικό σχέδιο. Κι αυτό το σχέδιο δεν σχεδιάζεται στην πλατεία Συντάγματος με αυτούς που μουντζώνουν, - όταν δεν βρίσκονται στις παραλίες και στις καφετέριες εννοείται- αλλά στα επιτελικά γραφεία των αληθινών ποιμένων, που εκπονούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς στον οποίο να μπορούν να προσβλέπουν οι πιστοί και να νιώθουν ότι είναι ηγέτης με πρόγραμμα ανατροπής των δεδομένων.

ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
________

Θυμάστε πώς λειτουργούσαν τα πράγματα όταν ζούσε ο αείμνηστος Γέροντας Επιφάνιος; Το απέριττο του διαμέρισμα στη Μακεδονίας ήταν το στρατηγείο του αγώνα για όλα τα θέματα της Εκκλησίας. Οικουμενισμό, νεωτερισμούς, αντικανονικές καταστάσεις στην Εκκλησία, αντίσταση στα σχέδια των εκκλησιομάχων. Αγιες μορφές της Εκκλησίας, Επίσκοποι, Ηγούμενοι, Καθηγητές πανεπιστημίων βρίσκονταν σε διαρκή επαφή μαζί με τον π. Επιφάνιο για δεκαετίες για να πάρουν γραμμή. Η Σύνοδος έκανε πολλές φορές τεχνητά διαλείμματα κατά τις συνεδρίες της για να δοθεί η δυνατότητα σε επισκόπους να επικοινωνήσουν με το π. Επιφάνιο και να ζητήσουν καθοδήγηση πώς να προωθηθεί πρακτική λύση των προβλημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
_______________

Αλλά σήμερα δεν υπάρχει Επιφάνιος. Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο να υπάρξει συλλογική προσπάθεια. Σας παρακαλούμε υικά να ηγηθείτε προσπάθειας στην Ιεραρχία για να υπάρξουν πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σας παρακαλούμε να μη ρωτάτε τα πρόβατα τι να κάνετε! Εσείς είστε ο βοσκός! Μαζί με σας ευτυχώς σκέφτεται κατά Θεόν η πλειοψηφία - θα έλεγα η συντριπτική πλειοψηφία - της Ιεραρχίας. Υπάρχουν πολλοί αρχιερείς και στην παρούσα Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στο σώμα της Ιεραρχίας ως σύνολο, που διαφωνούν με τις Αρχιεπισκοπικές επιλογές. Αυτό που χρειάζεται είναι ο συντονισμός για την ανατροπή του σκηνικού.

Αλλά αυτό μπορείτε να το κάνετε εσείς ως επίσκοπος. Εμείς οι απλοί και ασήμαντοι άνθρωποι μπορούμε να φωνάξουμε, μπορούμε να γράψουμε, μπορούμε να υπογράψουμε ψηφίσματα, διαμαρτυρίες και Ομολογίες. Αλλά ποιός μας ακούει; Ποιος ξέρει αν υπάρχουμε καν ή ποιος ενδιαφέρεται για το τι λέμε ή το τι γράφουμε;

Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 60
___________

Θυμάστε τι έκαναν οι φοιτητές της δεκαετίας του 60 με μπροστάρη τον π. Γεώργιο Μεταλληνό για να κρατήσουν το μάθημα των θρησκευτικών και τις Θεολογικές Σχολές ορθόδοξες;

Τι κάνουν οι σημερινοί φοιτητές Θεολογίας; Καταλήψεις για την κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου.!!! ΟΧΙ για να μην αλλοτριωθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών και για να παραμείνουν οι Θεολογικές Σχολές ορθόδοξες στα πλαίσια του πανεπιστημίου!!!

Τι κάνουν οι Θεολογικοί Σύνδεσμοι (ΠΕΘ, Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης; Αφησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τους παγιδεύσει με το συνέδριο της Πεντέλης και μετά ζήτησαν κούπα για να πλύνουν τα χέρια τους. Αλλά με αυτούς τους Ποντιοπιλατισμούς λύνονται τα προβλήματα;

Αφού λοιπόν λείπουν οι επιτελείς σε επίπεδο πρεσβυτέρων και θεολόγων σας παρακαλούμε εσάς τους ποιμένες - τους επισκόπους της Εκκλησίας - να κινηθείτε με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για να ανατραπεί η σημερινή νωχέλεια και η εθελοδουλεία του Αρχιεπισκόπου στους άθεους κρατούντες.

ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑ ΠΟΙΜΕΝΑ...
__________

Σας παρακαλούμε θερμά να μη μείνετε μόνον στη διαμαρτυρία, αλλά να προχωρήσετε - σε συνεργασία με άλλους ιεράρχες - να ξεκαθαρίσετε πρώτα την κατάσταση που επικρατεί στην Εκκλησία και μετά να δώσετε ελπίδα και καθοδήγηση στους πιστούς που κοιτούν εναγώνια παντού και ψάχνουν για το Μωυσή ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πανω σχολίου.

*****

ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ”
========

Χτύπησε και πάλι από άμβωνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, αναφερόμενος στην κρίση και στα όσα «τραβάνε» οι Έλληνες.
Ο Μητροπολίτης Ανδρέας, τόνισε ότι «τι να κάνουμε; Να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να απαλλαγούμε από την αποχαύνωση της τηλεόρασης και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη σωτηρία αυτού του τόπου.»
«Εγώ όταν με ρωτάνε: "Τι κάνετε, Σεβασμιώτατε", απαντώ: "Φωνάζω". Αυτό κάνω. Ως πότε, όμως, θα φωνάζω, αδελφοί μου;», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κονίτσης.
Επίσης, υπογράμμισε ότι «γι' αυτό κάνω έκκληση στην αγάπη σας, να συναγωνισθείτε μαζί μου και στις προσευχές αλλά και στην γενικότερη προσπάθεια για να μην ρημάξει αυτός ο τόπος και να μην σβήσει. Διαφορετικά θα είμαστε αναπολόγητοι ενώπιον του Θεού, της Ιστορίας και των επερχομένων γενεών. Αναπολόγητοι θα είμαστε».

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment