Thursday, September 1, 2011

ΜΕΤΑ ΤΑ "ΙΕΡΑ ΚΟΡΑΝΙΑ" ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ "ΙΕΡΑ ΡΑΜΑΖΑΝΙΑ"


ΜΕΤΑ ΤΑ “ΙΕΡΑ ΚΟΡΑΝΙΑ” ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ “ΙΕΡΑ ΡΑΜΑΖΑΝΙΑ”



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Δυστυχώς! Οι πνευματικοί μας πατέρες δεν σταματούν να μας σκανδαλίζουν ποικιλότροπα με τις οικουμενιστικές τους παρεκτροπές. Μετά τα “Ιερά Κοράνια” έχουμε τα “Ιερά Ραμαζάνια”.


ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

__________


Ο Μητροπολίτης Ξάνθης υπέπεσε και σε νέα οικουμενιστική εκτροπή με την αφορμή του τέλους του Ραμαζανίου. Ως να μην έφταναν τα προηγούμενα οικουμενιστικά ολισθήματα του, όπως λ.χ. η από κοινού με τους μουσουλμάνους ποιμαντική προσπάθεια για αντιμετώπιση των λεγομένων “Μαρτύρων το Ιεχωβά” και όχι μόνον.!!!


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

________


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας από την άλλη, ο οποίος - έτσι πώς να το πει κανείς χωρίς να στενοχωρέσει; - δεν είναι γνωστός για την ιδιαίτερη θεολογική του κατάρτιση, κινείται προς την ίδια λανθασμένη πορεία και μιλά με απίστευτη αμετροέπεια για την... πνευματικότητα του ραμαζανιού!!! Κύριε ελέησον! Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για τον δεύτερο τη τάξει Πατριάρχη της Ορθοδοξίας.!!!


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

___________


Ο δε πιο ανεκδιήγητος όλων - ο δημοσιοσχεσίτης Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός -, πέραν από τις ευχές για το Ραμαζάνι στους μουσουλμάνους της Μητροπόλεως του, είχε την αυθάδεια να προκαλέσει το ορθόδοξο αίσθημα με προσωπική επίσκεψη σε τζαμί, όπου και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία!!!


ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ

___________


Δεν αντιλαμβάνονται άραγε οι πνευματικοί μας πατέρες ότι, όχι απλά μας σκανδαλίζουν με την προκλητική συμπεριφορά τους, αλλά ότι μας προκαλούν εμετική αηδία με αυτές τις συγκρητιστικές τους ενέργειες;


Αντιλαμβανόμαστε φυσικά ότι ο στόχος τους δεν είναι να προάγουν τον συγκρητισμό, αλλά να επιβιώσουν σε ένα εχθρικό περιβάλλον, όπου η κυρίαρχη μουσουλμανική κουλτούρα τους πιέζει ασφυκτικά, αλλά και οι ίδιοι πρέπει να αντιληφθούν τα ακόλουθα:


ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ

_________


Η συμπεριφορά τους αυτή ουδόλως πείθει τους μουσουλμάνους. Δεν είναι και τόσο ηλίθιοι όσο ορισμένοι τους θεωρούν. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε κανένα σεβασμό προς το “Ιερόν Κοράνιο” και το “Ιερό Ραμαζάνι”. Αυτό δα έλειπε και να είχαμε! Συνειδητοποιούν ότι όλα αυτά είναι θέατρο και εξυπηρετούν τις δημόσιες σχέσεις. Αρα σε τι ωφελούν; Τους μεν Ορθόδοξους σκανδαλίζουν αφόρητα. Τους Ιερούς Κανόνες παραβιάζουν αδίστακτα. Και τους μουσουλμάνους δεν πείθουν καθόλου. Πολλώ μάλλον δεν τους περιστέλλουν την επιθετικότητα. Αρα γιατί γίνονται;


ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

______________


Αυτή η συγκρητιστική τακτική συμπεριφορά δεν δικαιολογείται καθόλου επειδή όταν οι Αγιοι της Εκκλησίας βρέθηκαν υπό τουλάχιστον το ίδιο δυσμενείς συνθήκες που βρίσκονται σήμερα πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια, δεν δώριζαν “Ιερά Κοράνια”. Ούτε έδιναν ευχές για τα “Ιερά Ραμαζάνια” στους μουσουλμάνους. Τους απεδείκνυαν με ισχυρότατα επιχειρήματα τη σαθρότητα του πιστεύω τους. Οπως έκαναν λ.χ. ο Αγιος Ιωάννης Δαμασκηνός, οι Νεομάρτυρες, ο Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς, κτλ..


Δεν είναι καιρός οι πνευματικοί μας πατέρες να αναλογιστούν πόσο ορθή μπορεί να είναι μια πρακτική που δεν ακολουθεί τα βήματα των Αγίων Πατέρων;


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα τρία κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΞΑΝΘΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΙΡΑΜΙ

Του Νίκου Παπαχρήστου

================

Τις θερμές ευχές του για την εορτή του Σεκέρ Μπαϊραμιού – της γλυκιάς εορτής όπου το έθιμο θέλει οι μουσουλμάνοι να κερνούν γλυκά - εξέφρασε με επιστολή του προς τον Μουφτή της Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, ο επιχώριος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.


«Σοφολογιώτατε, με την ευκαιρία της εορτής του Σεκέρ Μπαϊραμιού εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και κάθε καλό εις τον εορτάζοντα σύνοικο Μουσουλμανικό πληθυσμό του Νομού μας, δια την ειρήνη και την προκοπή του τόπου μας», αναφέρει στο σύντομο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης ο οποίος, όπως συνηθίζει, είχε την ευκαιρία να ευχηθεί και εκ του σύνεγγυς, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.


Άλλωστε ο Μητροπολίτης Ξάνθης σε πολλές περιπτώσεις - αλλά ιδιαιτέρως με την έκδοση του τόμου για τα χριστιανικά και μουσουλμανικά μνημεία του νομού, έχει καταδείξει τη σημασία της συνεργασίας και τα γόνιμα αποτελέσματα που αυτή μπορεί να έχει στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


*****

ΕΥΧΕΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Με πληροφορίες από την Ι. Μ. Διδυμοτείχου

============

Με την ευκαιρία της μουσουλμανικής εορτής του Σεκέρ Μπαϊράμ ο Σεβασμιώτατος, στις 30 Αυγούστου, επεσκέφθη στο τέμενος του Διδυμοτείχου και εξέφρασε τις ευχές του στην ενταύθα μουσουλμανική κοινότητα.


Σημειώνεται ότι στην πόλη του Διδυμοτείχου υφίσταται μουσουλμανική κοινότητα τελούσα υπό τον Μουφτή του Διδυμοτείχου και η συμβίωση των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων είναι αδελφική και αδιατάρακτη.


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


*****


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

==========


Μήνυμα προς τους πιστούς μουσουλμάνους για την γιορτή του Μ. Ραμαζανιού απηύθυνε η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄. Ο Μακαριώτατος σημειώνει στο μήνυμά του:


Ο ιερότερος μήνας του Ισλαμικού ημερολογίου, ο κατεξοχήν μήνας της βαθιάς προσωπικής λατρείας και της υψηλής συνειδητοποίησης του Θείου για κάθε πιστό μουσουλμάνο, ολοκληρώνεται σήμερα με τη γιορτινή, χαρούμενη περίοδο του Αίντ αλ Φιτρ.


Ωστόσο ο φετινός εορτασμός έχει μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η ευλογημένη Αίγυπτος βρίσκεται στο μεταίχμιο της ιστορίας.


Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η σύμπραξη των πολιτών της Νειλοχώρας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο δίδαξε την υφήλιο ότι η ειρηνική διεκδίκηση των δικαιωμάτων με μετριοφροσύνη και αξιοπρέπεια αποτελεί την ασφαλέστερη οδό προς την ελευθερία.


Επιθυμώ λοιπόν να εκφράσω τις πλέον εγκάρδιες ευχές προς τους αγαπητούς μουσουλμάνους συμπολίτες μας, αλλά και προς τους προσφιλείς μουσουλμάνους ολόκληρου του αραβικού κόσμου, με την ελπίδα οι δύο βασικοί πυλώνες του Ραμαζανίου, η αγάπη και η ελεημοσύνη, να πρυτανεύσουν στους λόγους και στα έργα των ανθρώπων.


Ιδιαιτέρως δε απευθύνω εόρτιο χαιρετισμό προς το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου, το θεματοφύλακα της ενότητας του αιγυπτιακού λαού και εγγυητή της μετάβασης προς την Αίγυπτο του μέλλοντος, με την ευχή να πηδαλιουχήσει τη χώρα στον ασφαλή λιμένα της προόδου και της ευημερίας.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment