Thursday, September 1, 2011

ΝΕΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


ΝΕΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΚΑΙ ΒΟΣΤΡΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Η εκκοσμίκευση έχει ήδη εισέλθει στα interna sacra της Εκκλησίας.


Ο ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

_________


Ο πολύς Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο γνωστό Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο για τα γενέθλια των 60 χρόνων του και ο Ρώσος ηγούμενος Θεοφάνης “με ωραιότατες ανθοδέσμες” πήγε να πει το happy birthday your Εminence στο Σεβασμιότατο έξαρχο.!!!


Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΣΤΡΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΣ

___________


Εχει γίνει καταγέλαστη πια η Εκκλησία με αυτά τα birthdays και τα anniversaries των δεσποτάδων μας. Και το χειρότερο! Αυτούς τους εμετικής αηδίας νεωτερισμούς τους διασαλπίζει urbi et orbi ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Βόστρων!!! Φανταστείτε μικροπρέπεια, κρετινισμό και έλλειψη ορθοδόξου ήθους, που χαρακτηρίζουν τον Σεβασμιότατο.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΒΟΣΤΡΩΝ

___________


Φυσικά εμάς δεν μας εκπλήσσει ποσώς η συμπεριφορά του Σεβασμιότατου Βόστρων, επειδή είναι γνωστός για τα κατορθώματά του. Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό.


Οταν ο Πάπας πήγε στην Κύπρο, αντί να πάει να λειτουργήσει στο μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που είναι έξαρχος ή σε κάποιο άλλο ορθόδοξο ναό, πήγε στη “λειτουργία” του Πάπα Βενέδικτου στο στάδιο.!!!


Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γνωρίζει κάτι περισσότερο κάποιος για να αντιληφθεί πόσο ορθόδοξο φρόνημα διακρίνει τον Σεβασμιότατο Βόστρων.


ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΛΟΥ Ο ΒΟΣΤΡΩΝ

__________


Αλλά πέραν των απαράδεκτων νεωτερισμών και του οικουμενιστικού φρονήματος των Πατριαρχείων Ρωσίας και Ιεροσολύμων υπάρχει ακόμη μια σκοτεινή πλευρά του θέματος.


"Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος", μας πληροφορεί ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, σε συγχαρητήρια επιστολή, που απέστειλε στον Μητροπολίτη Βόστρων για τα γενέθλιά του, “θεωρεί φίλο του το Σεβασμιότατο Βόστρων με τον οποίο είχε αναπτύξει φιλικές εγκάρδιες σχέσεις από τον καιρό που σπούδαζε στη Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης.!”


Τέλεια εφαρμογή της παροιμίας “πές μου τον φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι.!”


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ

_____________


Πέραν των απειλών και των υποσχέσεων της παροχής υλικής βοήθειας και πολιτικής στήριξης, εκ μέρους του Ρωσικού κράτους προς διάφορες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες για να ακολουθήσουν το Πατριαρχείο Ρωσίας στην προσπάθειά του να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία και να επιβάλει εκβατικανοποίηση της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο Μόσχας έχει προβεί σε σειρά μέτρων επί προσωπικού επιπέδου για να δημιουργήσει γέφυρες φιλίας και επιρροής στις Ελληνόφωνες Εκκλησίες.


Προπαντός γίνεται προσπάθεια να επιδιωχθεί αυτό με επισκόπους οι οποίοι χρημάτισαν έξαρχοι του Πατριαρχείου Αλεξανδείας, Ιεροσολύμων και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών ή σπούδασαν στη Ρωσία.


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Ταμασού και ο Μητροπολίτης Βόστρων είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτής της τακτικής του Πατριαρχείου Μόσχας.


Η ΜΟΣΧΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΑΤΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

__________


Δεν υπάρχει τρόπος πίεσης που μπορεί να ασκήσει το Πατριαρχείο Ρωσίας για να επιτύχει τους στόχους του που να μην τον έχει υιοθετήσει. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά του Πατριαρχείου Μόσχας να υποκλέψει με κάθε μέσο την πρωτοκαθεδρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να καταστήσει τη Μόσχα δεύτερο Βατικανό. Μέχρι τον Οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη Βόστρων προσπαθεί να προσεταιρισθεί σε αυτό το άνομο παιγνίδι.!!!


Ο Θεός ας βάλει το χέρι Του επειδή με την αίρεση του εθνοφυλετισμού η πορεία προς εκβατικανοποίηση της Ορθοδοξίας ορθώνει ήδη απειλητικό το ανάστημά της στον ορίζοντα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΣΤΡΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟ


Εκ της Εξαρχίας

============


Αντιπροσωπείαν κληρικών της εν Ιεροσολύμοις Πνευματικής Αποστολής (Μίσσια) εδέχθη εις την οικίαν του εις το Κεντρικόν Μοναστήριον της Αδελφότητος, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εις την Ιερουσαλήμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, προκειμένου ίνα υποβάλλωσιν αυτώ τας συγχαρητηρίους αυτών ευχάς επί τη 60η επετείω των γενεθλίων του Ιεράρχου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Οι απεσταλμένοι ρώσοι κληρικοί, Ηγούμενος Θεοφάνης και Ιερομόναχος Αντώνιος, επέδωσαν εις τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο ωραιοτάτην ανθοδέσμην και δώρα, εις ένδειξιν εκτιμήσεως προς το σεπτόν αυτού πρόσωπον και διεβεβαίωσαν τον Ιεράρχην δια τας συνεχείς προσευχάς των Μελών της εν Ιεροσολύμοις Αποστολής, υπέρ υγιείας, ενισχύσεως και μακροημερεύσεως αυτού προς συνέχισιν της αρχιερατικής αυτού Διακονίας, επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ενωρίτερον, ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, δι’ επισήμου γράμματος συνεχάρη θερμώς τον Μητροπολίτην Βόστρων κ. Τιμόθεον επί τη επετείω των 60ων γενεθλίων αυτού, διαβιβάσας και «τα ειλικρινή συγχαρητήρια και τας ευχάς του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος», όπως αναφέρει η επιστολή «εισέτι εκ του χρόνου της φοιτήσεως υμών εις την Θεολογικήν Ακαδημίαν της Αγίας Πετρουπόλεως, θεωρεί Υμάς φίλον του» και προσθέτει:

«Από τα νεανικά υμών χρόνια, επιδιώκοντες «θεωρείν την τερπνότητα Κυρίου και επισκέπτεσθαι τον ναόν τον άγιον αυτού» (Ψαλμ. 26,4), αφιερώσατε την ζωήν υμών εις την διακονίαν του Κυρίου και της Αγίας Αυτού Εκκλησίας» και περαιτέρω τονίζει:

«Με την ανάδειξιν υμών εις έναν εκ των πλέον διακεκριμένων Ιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, δεν απωλέσατε την ειλικρινή εγκαρδιότητα και την ευαγγελικήν απλότητα, η οποία πάντοτε εχαρακτήριζεν υμάς και εις την οποίαν οφείλεται η αγάπη και ο σεβασμός εκ μέρους των αδελφών υμών αρχιερέων, του ιερού κλήρου και των απλών πιστών εις το πρόσωπον υμών».


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment