Sunday, September 4, 2011

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Επέπρωτο να το ακούσουμε και αυτό!

Μεταφέρω από ιστολόγιο μεγάλης αναγνωσιμότητας.

(Παρενθετικά αναφέρω ότι αντέγραψα ήδη το σχόλιο. Το αναφέρω αυτό επειδή στο παρελθόν ο συκοφάντης συντάκτης του φρόντισε να ζητήσει να διαγράψουν βρώμικα σχόλια που έγραψε όταν τα επεσήμανα και τον κατήγγειλα. Ας μην μπει λοιπόν στον κόπο να ζητήσει τη διαγραφή του πιο πάνω σχολίου από τους διαχειριστές του ιστολογίου επειδή είναι ήδη αργά).

Ιδού λοιπόν το επαίσχυντο σχόλιο.

Κύριε Τελεβάντε, για ρωτήστε τον αγαπημένο σας Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τί έκανε τα εκατομύρια δολλάρια που μάζεψε από τους έλληνες της ομογένειας για να ξαναχτίσει το εκκλησάκι του αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν που έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι! Πού επενδύθηκαν; Σε καμμία πετρελαιοπηγή ή στην Ελβετία; Αίσχος!!!

3 Σεπτεμβρίου 2011 3:46 μ.μ.
Αυτό το απίστευτο σχόλιο απευθύνθηκε στον γράφοντα σε ανάρτηση που έγινε στον ιστοχώρο η οποία αφορούσε την εξαίρετη εγκύκλιο που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος για τα δεκάχρονα της επίθεσης εναντίον των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης.

ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
______________

Δεν χρειάζεται ασφαλώς διάψευση η συκοφαντία. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι ένας ευπατρίδης της Εκκλησίας που ποτέ και από κανένα δεν κατηγορήθηκε για θέματα ηθικής ή αδιάφανειας βίου.

Υπάρχουν από πολλούς αντιρρήσεις για επιμέρους θέματα της διακονίας του - και ο γράφων άλλωστε άσκησε στο παρελθόν κατ’ επανάληψη κριτική -, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να έχει τολμήσει να διαμφισβητήσει την ανιοδιοτέλεια, την πνευματική αρχοντιά και το αδιάβλητο ήθος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
__________

Φυσικά ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης, που κρύβεται πίσω από το πιο πάνω ανώνυμο σχόλιο, δεν χαμπαρίζει από τέτοια.

Μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τους Μητροπολίτες Περγάμου, Νικοπόλεως Μελέτιο, Προικοννήσου Ιωσήφ, Κυθήρων Σεραφείμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Αττικής Νικόδημο, Ναυπάκτου Ιερόθεο, Γλυφάδος Παύλο, Γόρτυνος Ιερεμία και πλήθος άλλων αρχιερέων, ιερέων και λαικών επόμενο ήταν να έρθει και η σειρά του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ
_________________

Εκτός από ορισμένους αφελείς και ορισμένους δοσίλογους, οι οποίοι γνωρίζουν το ποιόν και τη σοβαρή παράνοια του Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Βαδραχάνη και όμως τον προωθούν σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας, ο άλλος κόσμος τον πήρε λίγο πολύ χαμπάρι και στέκεται ήδη με απροκάλυπτη ή συγκεκαλυμμένη καχυποψία απέναντί του.

Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση ο τρισάθλιος και σοβαρά παρανοικός αυτός κληρικός να κατορθώσει να σπιλώσει την υπόληψη ενός ακατηγόρητου ιεράρχη, όπως είναι αναμφίβολα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Αλλωστε αν αναλογιστεί κανείς ότι το ελεεινό αυτό υποκείμενο δεν άφησε έξω από τη χυδαιολογία του ούτε το πρόσωπο του Κυρίου, της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων θα ήταν παράδοξο να έχει φραγμούς για να σπιλώσει την υπόληψη οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου όσον ενάρετος και αν είναι.

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ
___________

Ούτε είναι κανένα μυστικό ο βίος και η πολιτεία του εν λόγω συκοφάντη κληρικού.

Ο ίδιος καταγράφει - με απίστευτη αναισχυντία - τις πιάτσες και τις ιδιαιτερότητες του.

Δημοσιεύθηκε ήδη στον ιστοχώρο αναφορικά με τα αναίσχυντα σχόλιά του: “αναζητεί συντρόφους στα φουγάρα της Πτολεμαίδος, "τράνζες" (του Πανοσιολογιότατου ο όρος) στη Συγγρού, Κούρδους στην Κουμουνδούρου και "μελαψούς" για την κοπρολαγνεία του στη Βικτωρίας, αλλά η ποιότητα των Θεσσαλονικέων, όπως μας εξηγεί, είναι ανυπέρβλητη.”

Ο ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ
_________

Πατέρες και αδελφοί! Δεν γεννήθηκα χθες. Ζω τα εκκλησιαστικά πράγματα από δεκαετίες. Γνωρίζω - αν και ΠΟΤΕ δεν γράφω για τέτοια θέματα - πράγματα και θαύματα για κληρικούς ανάξιους της αποστολής τους με φρικιαστικές λεπτομέρειες.

Ουδέποτε όμως γνώρισα κληρικό, ο οποίος να χυδαιολογεί, όχι μόνον εναντίον ακέραιων ανθρώπων, αλλά και των ιερών προσώπων της πίστης μας όπως ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ
__________

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν θα γίνουν πιστευτές οι συκοφαντίες αυτού του αχρείου για τον αδιάβλητο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Ασφαλώς και δεν θα γίνουν. Αυτό δα έλειπε να γίνονταν!

Το ερώτημα αφορά μόνον όσους εξακολουθούν να τον προωθούν σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.

Είναι διάχυτη η εντύπωση ότι ο “Ορθόδοξος Τύπος” - στην παρούσα φάση - ελέγχεται - εν πολλοίς - από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Αναμένουμε λοιπόν ότι, με την επόμενη έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου”, ο αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης θα αφαιρέσει την ουσιαστική αρχισυνταξία της εφημερίδας από τα βρώμικα χέρια του ελεεινού αυτού υποκειμένου, όπως άλλωστε είναι και η εντολή που του έδωσε ο οικείος ποιμενάρχης Κηφισίας Κύριλλος.

Αν όχι θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε ευθύνες από τον σεβαστό μας π. Βασίλειο.

Το αναφέρουμε αυτό επειδή η τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” είναι κυριολεκτικά βγαλμένη από τα ελεεινά χέρια του τρισάθλιου και σοβαρά παρανοικού αυτού κληρικού.

Σε κάθε περίπτωση θα επανέλθουμε, επειδή εκτός από συκοφάντης και βωμολόχος, ο εν λόγω κληρικός διατυπώνει συστηματικά κακόδοξες θέσεις τις οποίες είναι αναγκαίο να επισημάνουμε.

No comments:

Post a Comment