Sunday, September 11, 2011

ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ



ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κόνιτσα για τις εκδηλώσεις προς τιμή του Γέροντα Παίσιου, όταν επεσκέφθηκε το πατρικό σπίτι του Γέροντα, διατύπωσε ένα εύλογο ερώτημα το οποίο - κατά την άποψή μου - συνοψίζει την καθολική πεποίθηση όλων όσων γνώρισαν τον π. Παίσιο.

“Αν ο π. Παίσιος δεν είναι άγιος”, διερωτήθηκε ο Σεβασμιότατος, τότε τι είναι Αγιος;”

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που γνώρισαν τον π. Παίσιο και έχουν σχηματίσει διαφορετική γνώμη.

Ηταν τόσο εκτυφλωτική και τόσο ηχηρή η αγιότητά του που έκανε και εκ γενετής τυφλούς να την δουν και τους εκ γενετής κωφούς να την ακούσουν.

Ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι αν κάποιος γνώρισε τον π. Παίσιο για μεγάλο διάστημα δεν θα μπορούσε να έχει αμφιβολία για την αγιότητά του.

Διερωτώμαι. Υπάρχει άραγε κανείς που γνώρισε - έστω και για μια μόνον φορά τον π. Παίσιο - και να σχημάτισε διαφορετική αντίληψη για τον Αγιο του Θεού;

Ο Σεβ. Λεμεσού επίσης ανέφερε ότι ελπίζει ότι σύντομα θα διακηρυχθεί και επίσημα η αγιότητά του Γέροντος Παισίου. Και αυτή η θέση του Σεβασμιότατου βρίσκει το πλήρωμα της Εκκλησίας πλήρως σύμφωνο.

Ηδη ο κόσμος τον τιμά ως άγιο και προστρέχει στη Σουρωτή για να προσκυνήσει τον τάφο του, ενώ πληθώρα θαυμάτων έχουν ήδη καταγραφεί που επιτέλεσε μετά την κοίμησή του.

Οντως! Αν ο π. Παίσιος δεν είναι Αγιος τότε τι είναι Αγιος;

No comments:

Post a Comment