Friday, September 30, 2011

ΝΕΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ


ΝΕΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


“Πιστεύω ότι ο Πατριάχης Ρωσίας θα συναντηθεί με τον Πάπα”, δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.


Σεβασμιότατε! Σας διαβεβαιούμε με κάθε ειλικρίνεια! Ούτε σε επίπεδο ψιλού λογισμού δεν μας πέρασε η ιδέα ότι ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος έχει σκοπό να μη συναντηθεί με τον Πάπα. Απλά το παίζει δύσκολος για να πετύχει ορισμένα οφέλη πριν τη συνάντηση. Ουδέποτε πιστέψαμε ότι έχει την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία που του επιβάλλει να μη συναντηθεί με τον Πάπα. Εδώ που τα λέμε θα χρειάζονταν τόνοι αφέλειας για να πιστέψει κάποιος τέτοιο πράγμα.


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

____________


Δεν είναι ο σημερινός Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος που έβλεπε μέρα παρά μέρα - που λέγει ο λόγος - τον Πάπα της Ρώμης ως Μητροπολίτης Σμολένσκ και αργότερα ως Μητροπολίτης Λένιγκραντ υπεύθυνος των εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Ρωσίας;


Επομένως ποια δυσκολία έχει τώρα να τον ξαναδεί;


Ο ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

___________


Αλλωστε εσείς, Σεβασμιότατε, δεν συναντάσθε κάθε δεκαπενθήμερο, που λέγει ο λόγος, με τον αιρεσιάρχη της Ρώμης; Ως τι τον συναντάτε; Ως ιδιώτης; Ως προσωπικός του φίλος; Ή ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Κύριλλου και του Πατριαρχείου Ρωσίας; Προφανώς το τελευταίο! Επομένως;


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

__________


Σεβασμιότατε Βολοκολάμσκ! Πότε ακριβώς το Πατριαρχείο Ρωσίας έδειξε σθεναρή στάση έναντι του Βατικανού; Οταν προχώρησε σε “διακοινωνία” (δηλαδή έδινε την Θεία Κοινωνία στους Παπικούς), ενέργεια που ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς χαρακτήρισε “προδοσία του Ιούδα”;


Οταν συμφωνούσε και ακόμη συμφωνεί με όλα τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Αθηναγόρα, των συνεργατών και των επιγόνων του;


Ή όταν συμμετέχει στις συμπροσευχές με τους Παπικούς (και όχι μόνον) σε όλα τα επίπεδα της υμετέρας σεβασμιότητος μη εξαιρουμένης;


Μήπως ξεχάσαμε ότι μόλις πρόσφατα δηλώσατε ότι αναγνωρίζετε ως Πατριαρχείο Ρωσίας την ιερωσύνη των Παπικών;


Ή μήπως μας διαφεύγει ότι κάνετε από κοινού με τους παπικούς ακόμη και με τους Λουθηρανούς κοινές ποιμαντικές παραστάσεις;


“ΠΡΩΤΕΙΟ” ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ

_________


Για ένα μόνο το Πατραρχέιεο Ρωσίας πιστώνεται θετικά. Οτι αντιτάσσεται στην ερμηνεία του “πρωτείου” που προωθεί ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας). Αλλά κι αυτό - για να μην κοροιδευόμαστε - συμβαίνει όχι επειδή σας μαράνε η τήρηση των Θείων και Ιερών Κανόνων και τα δόγματα της πίστης μας, αλλά για ένα και ΜΟΝΟΝ λόγο. Επειδή έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα, οι σχεδιασμοί και οι φιλοδοξίες της λεγόμενης “Τρίτης Ρώμης”.


Με άλλα λόγια η αντίστασή σας στα οικουμενιστικά σχέδια στο θέμα του “πρωτείου” και ΜΟΝΟΝ είναι “παράπλευρη ευεργετική απόρροια” της εθνοφυλετικής αίρεσης που συνιστά τη μόνιμη πυξίδα και το σταθερό προσανατολισμό της λεγόμενης “Αγίας Ρωσίας” (παλαιότερα γνωστής και ως “Τρίτης Ρώμης”).


Και πέραν τούτου ουδέν πλέον.



Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΙΛΑΡΙΩΝ: “ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

========


Με τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πάπα Βενέδικτου στο Castel Gandolfo, η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια την συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, σχετικά με τις διμερείς σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας.

Σε ανάμνηση της συνάντησης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, προσέφερε στον Ποντίφικα μια εικόνα του Αγίου Βενεδίκτου της Νούρσια, καθώς και ένα συλλεκτικό άλμπουμ με τοιχογραφίες του Ρουμπλιώφ.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε ότι "είμαι εντυπωσιασμένος για τις γνώσεις του Πάπα Βενέδικτου, όσον αφορά την ορθόοδοξη παράδοση. Πριν από λίγες ημέρες που ήταν στην Γερμανία μίλησε με τους εκεί Ορθοδόξους, όπου αναφέρθηκε στον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών".

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης για εάν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και του Πάπα Βενέδικτου, ανέφερε: "Πιστεύω αργά η γρήγορα η συνάντηση αυτή θα γίνει... Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για να ορίσουμε ημερομηνία, αλλά αυτό που έχει μεγάλο βάρος για εμάς είναι το περιεχόμενο της συνάντησης."

"Μόλις αυμφωνήσουμε για το περιεχόμενο της συνάντησης, ακόμη και σε σημεία που διαφωνούμε η έχουμε διαφορετικές απόψεις, τότε νομίζω θα είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι θα γίνει η συνάντηση", πρόσθεσε ο κ. Ιλαρίων.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, υπογράμμισε ότι "μια τέτοια συνάντηση απαιτεί, πολύ προσεκτική προετοιμασία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να βιαζόμαστε".


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment