Monday, September 5, 2011

ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ;



ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ;
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================
Ουδείς αμφέβαλλε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο ΜΟΝΟΣ μέγας υπεύθυνος για την έκδοση του επαίσχυντου ανακοινωθέντος σε βάρος του Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα.
Σε ποιο βαθμό ενεπλάκη και ο ανεκδιήγητος Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου στη σκαιά αυτή συμπεριφορά έναντι του Αγίου Κονίτσης αλλά και έναντι της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η σφραγίδα της οποίας υπεκλάπη από τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είναι πολύ δευτερεύον θέμα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Μακαριότατος προσπαθεί με τη διάψευση του Πρωτοσυγκέλου να προστατεύσει τον εκλεκτό της καρδίας του, αλλά και εγκάθετο του ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Παπανικολάου ή αν όντως δεν παρενεβλήθη ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος στην αήθεια.
Αυτό που μετρά είναι η αήθεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ετσι ή αλλιώς ο Μακαριότατος είναι υπεύθυνος γι' αυτή την ασχημία σε βάρος της Εκκλησίας, επειδή αυτός έχει την ευθύνη και για το διορισμό του ακατάλληλου Πρωτοσυγκέλου, αλλά και για την παραχάραξη της υπογραφής της ΔΙΣ για να στηρίξει τους εκκλησιομάχους και για να προπηλακίσει τον αγωνιστή Μητροπολίτη Κονίτσης και να του καταφέρει πισώπλατη μαχαιριά.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Του Γιώργο Ν. Παπαθανασόπουλου
=============
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παπανικολάου, μας τηλεφώνησε και μας διευκρίνισε ότι την εντολή έκδοσης του Δελτίου Τύπου της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου για τις δηλώσεις του Μητροπολίτου Κονίτσης την έδωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου κ. Ιερώνυμος και όχι εκείνος.
Στο ρεπορτάζ μας που δημοσιεύθηκε γράφεται ότι υπήρχε η πληροφορία ότι με την έγκριση του Αρχιεπισκόπου από το Γραφείο του Πρωτοσυγκέλλου δόθηκε η εντολή στον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής να δημοσιευθεί το Δελτίο Τύπου. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ πάντως το κύριο ζήτημα που θίγεται είναι πως περί του Δελτίου Τύπου και της δήλωσης αποστασιοποίησης της Ιεράς Συνόδου από τις δηλώσεις του Μητροπολίτου Κονίτσης δεν είχαν ενημερωθεί τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τα οποία ανέλαβαν καθήκοντα Συνοδικών την 1η Σεπτεμβρίου.
ΠΗΓΗ:
Ακτίνες

No comments:

Post a Comment