Wednesday, September 14, 2011

ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ: "Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΜΟΝΑΧΟΣ"


ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ: “Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΜΟΝΑΧΟΣ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=================

Των λατρευτικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την εορτή της Τιμίας Ζώνης, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας μιλώντας στη τράπεζα της Μονής, αναφέρθηκε στην εορτή της Αγίας Ζώνης μια εορτή πασίγνωστη στο Άγιον Όρος.

Εν συνεχεία ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι ήταν μεγάλη ευλογία γι΄ αυτόν να προεξάρχει στην σημερινή εορτή, ενώ ανέφερε πως ήταν η πρώτη του συλλειτουργία με τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο και νέο Ηγούμενο της Ιερά Μονής Αγ. Τριάδος Χάλκης.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας αναφέρθηκε και στο Σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζοντας: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι φιλομόναχος και έρχεται σε λίγες μέρες στο Άγιον Όρος, για εορτάσει την 20τερίδα της ευκλεούς Πατριαρχίας του, αρχίζοντας με μια κατάθεση ευχαριστιών προς την Υπεραγία Θεοτόκο».

«Ο Πατριάρχης μας, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του στον Οικουμενικό Θρόνο, ήρθε εδώ στο Άγιον Όρος για να παρακαλέσει την Παναγία να του χαρίσει μια πατριαρχία, εις δόξαν Θεού και της Εκκλησίας του. Και τώρα έρχεται και πάλι ως προσκυνητής, για όσα είδε ο ίδιος, για όσα είδαμε ως Ιεραρχία του Θρόνου και ταυτοχρόνως να παρακαλέσει στο μέλλον να ευρίσκεται υπό την καθοδήγηση και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαήλ.

Αναφερόμενος στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, ο Μητροπολίτης Αυστρίας ανέφερε: «Ευχόμεθα Άγιε Καθηγούμενε, η Ηγουμενία σας, στο μέλλον να μη ζήσει αυτό το δράμα το οποίο ζήσατε…»

«Του οποίου δράματος όσοι έχουν ένα υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα, το εξέλαβαν σαν μια πρόσκληση να είναι κηρυναίοι. Όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός και η ιστορία, αυτοί στο μέλλον θα καταγράψουν το τι έγινε και τι θα έπρεπε να γίνει και δεν έγινε», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μιχαήλ.

Επίσης σημείωσε ότι «ζούμε σε ένα κόσμο εκκοσμικευμένο, γι΄ αυτό πρέπει να είμεθα φρουροί των παραδόσεων τις οποίες παραλάβαμε από τους πατέρες…»

Κλείνοντας ο πολιός Ιεράρχης του Θρόνου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Ελληνισμός αναπνέει με δύο πνεύμονες, ο ένας είναι η Μητέρα Εκκλησία και ο άλλος είναι η Μητέρα Πατρίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είναι μεγάλη ευλογία που τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τέλος ο Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αυστρίας που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του, ώστε να προεξάρχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την Τιμία Ζώνη στη Μονή Βατοπαιδίου.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment