Thursday, September 1, 2011

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ


ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΚΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ Η ΔΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========
Πριν διαχωρίσει τη θέση της από τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κονίτσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όφειλε πρώτιστα να κάνει τη δουλειά Της.
Και η δουλειά της ήταν να ζητήσει άμεση σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για να θέσει θέμα άμεσης απομάκρυνσης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, από το Θρόνο, επειδή υποσκάπτει συστηματικά όλους τους αγώνες της Εκκλησίας.
Καλά τα συνέδρια, οι ημερίδες, οι ανακοινώσεις για τα μη κακά Χριστόν συμβαίνοντα στην πατρίδα μας, τα ψυχωφέλιμα άρθρα, οι εγκύκλιοι, οι ποιμαντικές παραστάσεις, κτλ.
Αυτή τη στιγμή όμως άλλα προέχουν.
Το πρώτο είναι η κατεπείγουσα ανάγκη να απομακρυνθεί ο πρασινοφρούραρχος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η δεύτερη να αξιολογηθεί η απροκάλυπτη προσπάθεια των εθνοφυλετιστών της Ρωσίας -και όχι μόνον - οι οποίοι με την ευκαιρία της Σύναξης των Πατριαρχών της Ανατολής έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και λένε άρρητα ρήματα.
Η πρόσφατη συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα λ.χ. βρίθει αιρέσεων και κραυγαλέων αντιφάσεων
Αυτά έπρεπε να απασχολούν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και όχι το ξέσπασμα ενός αδιάβλητου και αγωνιστή ιεράρχη εναντίον των εθνομειοδοτών που μας κυβερνούν.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
******
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Του κ Αιμιλιου Πολυγένη
=========
Ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζει τις σκληρές δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
"Οι απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας αποτελούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και όχι απόψεις που έχει υιοθετήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος" λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.
Ο κ. Ανδρέας ενώπιον κατοίκων της περιοχής του είχε αναφερθεί με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς και την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.
"Φαίνεται πως είναι επιθυμία του πρωθυπουργού να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες" είχε πει ο μητροπολίτης. υποστηρίζοντας πως μετά από αυτά του έρχεται να πει "ζήτω οι ντομάτες και τα γιαούρτια".
"Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν, με τον τρόπο αυτό την φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία. Να είναι βέβαιοι αυτοί που πετάνε τα γιαούρτια ότι έχουν, την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου", είχε αναφέρει.
Αναφερόμενος μάλιστα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, τον αποκάλεσε "χοντρό", σχολιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις του, σχετικά με τους στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη δυσφορία για τις δηλώσεις του μητροπολίτη Κονίτσης, χωρίς να αποκλείεται τα θιγόμενα πρόσωπα να κινηθούν και νομικά εναντίον του.
ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment