Wednesday, September 7, 2011

Ο ΛΑ.ΟΣ., Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


Ο ΛΑ.ΟΣ., Η ΑΝΕΓΕΣΡΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Το κόμμα του modeling και του bodybuilding ξαναχτύπησε.

Τι έκανε αυτή τη φορά;

Ανέβασε στη Βουλή οπερέτα αντίστασης κατά της ανέγερσης του τεμένους στο Βοτανικό.

Γιατί άραγε;

1.) Επειδή πρόκειται για φαιδρό κόμμα, φαιδρών ανθρώπων που απευθύνεται σε φαιδρούς ψηφοφόρους.

2.) Επειδή τους αρέσει πολύ το show.

Δεν είπαμε; Μodeling και bodybuiding!

Σκέτο Hollywood!

3.) Επειδή ο Καρατζαφύρερ ήταν απολύτως σίγουρος ότι θα περνούσε, με τις ψήφους των υπολοίπων κομμάτων, η ανέγερση του τεμένους, επομένως γιατί να μην προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία;

Ετσι και την εύνοια των αντιτιθεμένων στην ανέγερση του τεμένους κερδίζει και τον πατριώτη και Ορθόδοξο εκ του ασφαλούς παριστάνει.

Υπάρχουν τόσα και τόσα χαιβάνια γύρω μας.

Αν δεν υπήρχαν ο ΓΑΠ θα ήταν πρωθυπουργός;

Κακό είναι, λοιπόν, που οι Ορθοδοξολαικοσυναγερμικοί τους δουλεύουν ανάλογα;

5.) Οταν ήταν να περάσει το Mνημόνιο όμως, επειδή εκεί υπήρχε κίνδυνος να καταψηφιστεί, τότε ο ΛΑ.ΟΣ. της δημαγωγίας έβαλε την πλάτη του για να γίνει το κακό και να ακρωτηριασθεί η ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Τώρα αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να μην κτιστεί το τέμενος γιατί να μην το παίξει ήρωας και παλικάρι;

Ο ΛΑ.ΟΣ. αποτελείται από θεατρίνους και showmen και απευθύνεται σε κορόιδα.

Οσοι πιστοί, λοιπόν, με τις ευλογίες του παπά - Τσάκαλου, αλλά και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία έκλεισε τον κύκλο των εργασιών της για το μήνα Σεπτέμβριο χωρίς να μας διευκρινίσει ούτε τι έγινε με το παρασκήνιο της εκμαίευσης του αρνητικού για τον Αγιο Κονίτσης ανακοινωθέντος της Συνόδου, ούτε να προσαγάγει σε δίκη τον νεωτεριστή παπα - Τσάκαλο και να τον οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση.

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι "άξια ων πράττουμε απολαμβάνουμε".

Εμείς ψηφίζουμε την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση, η οποία ψηφίζει με τη σειρά της την ανέγερση τεμένους, με τα χρήματα των φορολογουμένων, την ώρα που ο λαός μας πένεται.

Εμείς επίσης ανεχόμαστε τον Ιερώνυμο και την Ιεραρχία να ασχημονούν ασύδοτοι ή να σιωπούν απαράδεκτα για όλα τα κακά που συμβαίνουν.

Καιρός να αφήσουμε τις ανέξοδες καταγγελίες και να ζωστούμε τα άρματα για να πολεμήσουμε τους πραγματικούς μας εχθρούς.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Παρά τις έντονες ενστάσεις του ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος άλλωστε προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 29, υπέρ της ανέγερσης τεμένους τάχθηκαν τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα δυο κόμματα της Αριστεράς.

Ο κ. Καρατζαφέρης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με την δημιουργία τεμένους «πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών». «Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδή», είχε πει μάλιστα τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αντιδρώντας τον κάλεσε να είναι πιο προσεχτικός όταν μιλάει για Ειδικά Δικαστήρια ή για …Γουδή.

Όσον αφορά το τέμενος, τον παρέπεμψε στην ελληνική ιστορία και ειδικότερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος «για τους δικούς του σκοπούς (σ.σ. προκειμένου να ωθήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία να υπογράψει τη συνθήκη των Αθηνών του 1913 ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή) ήθελε να κάνει ακριβώς κάτι παρόμοιο». «Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ιστορική συνέχεια του Ελευθερίου Βενιζέλου και των ιδεών που πρεσβεύει», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε ότι «εάν κάνω την αναφορά στο Γουδή, είναι γιατί το συζητάνε στα καφενεία». «Μεταφέρω τη φωνή της βάσης, την οποία αρνείστε να ακούσετε, γιατί φοβάστε να πάτε στη βάση. Γιατί η βάση έχει αγανακτήσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι δυνατόν βουλευτής να εμφανιστεί σε πλατεία», κατέληξε.


ΠΗΓΗ:


Το Βήμα,

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment