Monday, September 12, 2011

ΕΥΣΤΟΧΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ


ΕΥΣΤΟΧΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Η αρχή της αμοιβαιότητας πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών με τους άσπονδους εχθρούς μας.


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος υποβάλλει ορισμένα πολύ ορθά ερωτήματα αναφορικά με την κατασπατάληση μυθικού ποσού για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους με χρήματα του Δημοσίου, ενώ η πατρίδα πένεται και ο λαός μας είναι κυριολεκτικά εξουθενωμένος οικονομικά.


Η συμμόρφωση της Τουρκίας με αρχές, διακηρύξεις, χάρτες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ευρωπαικό κεκτημένο, κτλ. δεν βρίσκουν καμιά απήχηση.


Αντίθετα, αν η αρχή της αμοιβαιότητας καθόριζε τις διαπραγματεύσεις μας με τους Τούρκους, θα πετυχαίναμε πιο πολλά.


Οι Τούρκοι δεν ανοίγουν την Αγία Σοφιά ούτε μια φορά το χρόνο για να λειτουργηθεί ως ορθόδοξος ναός.


Αν πάνε να επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη ορθόδοξοι κληρικοί τους αναγκάζονται να βγάλουν τα ράσα και τα καλυμαύχια, ενώ στην πατρίδα μας ελεύθερα οι μουφτήδες κυκλοφορούν με τη δική τους αμφίεση.


Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά Θεοκρατικά κράτη όπως είναι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, όπου συλλαμβάνεται όποιος έχει Αγία Γραφή ή φέρει σταυρό ή είναι κληρικός ενδεδυμένος με την παραδοσιακή εμφάνιση.


Στη Μαλαισία έχεις σημαντική φορολογική έκπτωση αν είσαι μουσουλμάνος ή μεταστραφείς στον Ισλαμισμό!


Και οι μουσουλμάνοι;


Ερχονται λαθραία στην Ελλάδα και εμείς έχουμε υποχρέωση να τους κτίσουμε δαπανηρότατο τζαμί σε χώρο του Δημοσίου!


Γιατί;


Ιδού ποιες είναι τα ερωτήματα και οι προτάσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: “ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

=========


Στην απόφαση της ανέγερσης Τζαμιού, αναφέρθηκε στο κυριακάτικο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αντιμετώπιση των Ορθοδόξων από τα μουσουλμανικά κράτη.

«190 βουλευτές πριν λίγες ημέρες ψήφισαν για να γίνει τζαμί στο Κολωνό για τους εκεί μουσουλμάνους, που ήρθαν είτε λαθραία, είτε με κάποια νομιμότητα ως μετανάστες. Εμένα η ψυχή μου, δεν το θεωρεί σωστό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία τόνισε: «Είναι δυνατόν εμείς να δίνουμε όλη αυτή την ελευθερία, όλα αυτά τα μέσα, αλλά εμείς, εγώ και ιερείς που είναι μέσα στο ιερό, για να πάμε στην Κωνσταντινούπολη, όταν φτάσουμε στο αεροδρόμιο πρέπει να βγάλουμε το καλιμάφκι και να το κρύψουμε, να βγάλουμε τα ράσα και να είμαστε με πολιτικά γιατί απαγορεύεται να είσαι με ράσα, πλην του Πατριάρχη».

«Οι Μουφτήδες περιφέρονται στην Ελληνικότατη Θράκη, ελεύθερα με τα διακριτικά τους και τις στολές τους. Εμείς όμως να μην μπορούμε να μπούμε με το ράσο; Ποια Εκκλησία μπορεί να χτίσει αυτή την στιγμή, στην Κων/Πόλη το Πατριαρχείο; ΚΑΜΙΑ!» πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Επίσης υπογράμμισε ότι «αν εγώ θελήσω να πάω με τα ράσα μου, Σαουδική Αραβία, η στο Ιράν η σε οποιαδήποτε από αυτές χώρες, συλλαμβάνομαι από το τελωνείο και δικάζομαι γιατί είμαι επικίνδυνος για το θεοκρατικό καθεστώς».

«Αν είχα σε μια στιγμή το δικαίωμα να αποφασίσω και να είμαι Κυβερνήτης, θα έλεγα: Ναι στο Τζαμί, αλλά να ανοίξετε την Αγιά Σοφιά να κάνουμε μια λειτουργία τουλάχιστον τον χρόνο. Για να καταλάβουμε ότι σέβεστε την θρησκεία των Χριστιανών, που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Άνθιμος με στεντόρεια φωνή, τόνισε: «Η Αγιά Σοφιά του καύχημα του Χριστιανισμού όλου του κόσμου, έχει μεταβληθεί σε ένα χώρο εμπορικών συναλλαγών και επισκεπτηρίου. Και εμείς παρόλα αυτά εγκρίνουμε Τζαμί στην Αθήνα».

«Αυτά είναι άνισα μέτρα που θα τα πληρώσουν στο μέλλον τα παιδιά μας», ανέφερε ακόμη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment