Saturday, September 17, 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετική από κάθε άποψη. Μίλησε για Θεό, μίλησε για πατρίδα, μίλησε για όραμα ελευθερίας. Υποσχέθηκε αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων, επαναφορά των ορθόδοξων διανοητών στα σχολικά βιβλία που εξοβέλισε το διεθνιστικό χέρι των άθεων και εθνομειοδοτών που μας κυβερνούν.


Υπάρχει νουνεχής άνθρωπος που να μη συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Σαμαράς; Το ζητούμενο όμως είναι πόσο πιστευτές γίνονται οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του. Ούτε η προσωπική του ιστορία με την αποστασία πείθει, ούτε η συνεργασία του με τον ολετήρα της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου (προσφυώς αποκληθέντα Ηρόστρατο από τον κ. Γιανναρά), ούτε η θητεία των Υπουργών παιδείας της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά δίνει ελπίδες ότι η Ελληνορθόδοξη Παιδεία θα είναι το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ποτέ έλθει στην εξουσία.


Αντιλαμβάνομαι βέβαια το επιχείρημα ότι κανείς δεν μπορεί να αποδειχθέι χειρότερος από τους Πασόκους, αλλά αυτό δεν είναι αρκούντως ικανοποιητικό επιχείρημα για να δημιουργήσει πραγματικό ρεύμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, από τους απογοητευμένους πολίτες που βάζουν την πίστη και την πατρίδα τους πάνω από κάθε τι άλλο.


Ας προχωρήσει λοιπόν ο κ. Σαμαράς σε περαιτέρω διαβεβαιώσεις για το τι προτίθεται να κάνει αν κάποτε γίνει πρωθυπουργός ώστε η Ελλάδα να ξεφύγει από το έλος του αριστερού Μακαρθισμού που εξακολουθεί ακόμη να είναι βαλτωμένη από το 1974. Μόνον έτσι θα δημιουργήσει δυναμική υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προπαντός μόνον έτσι θα δώσει ορθή προοπτική στη λύση των προβλημάτων.


Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα της ομιλίας του κ. Σαμαρά που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΛΙΩΝ ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ

===========


«Φέτος έγινε τεράστιος θόρυβος για την αδυναμία του υπουργείου να έχει έτοιμα τα σχολικά βιβλία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Απίστευτη προχειρότητα, που δεν δικαιολογείται, από τις οικονομικές περικοπές σε συνθήκες κρίσης.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

____________


Όμως, το κύριο πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία δεν είναι πότε δίνονται, αλλά το τι γράφουν. Ή τι παραλείπουν πολλές φορές...Η Ιστορία διδάσκεται στα παιδιά μας, χωρίς να καλλιεργεί ούτε την υπερηφάνεια για την Πατρίδα τους, ούτε την κριτική σκέψη. Σαν να διδάσκεται, όχι σε Ελληνόπουλα, αλλά σε...«μαθητευόμενους διεθνιστές» άλλων καιρών και άλλων καθεστώτων!


Ακόμα, εξαφανίστηκαν ή υποβαθμίστηκαν από τα σχολικά βιβλία Έλληνες στοχαστές: Όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Βιζυηνός, ο Παπαντωνίου, ο Θεοτοκάς, ολόκληρη η γενιά του τριάντα.


ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

___________


Σαν ένα αόρατο χέρι να έσβησε κάθε αναφορά στην εθνική ίδιο-προσωπεία, στην εθνική παράδοση του τόπου αυτού. Σαν να μη θέλουμε τα παιδιά μας να νιώσουν την Ελληνικότητα και να γίνουν μέτοχοι της Πολιτιστικής μας παράδοσης. Τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι άλλοι λαοί προχωρούν αντίστροφα: τη στιγμή που οι Βρετανοί ανακαλύπτουν τη «Βρετανικότητα» και οι Ισπανοί την «Ισπανικότητα»...Για να μη μιλήσουμε για Γερμανούς, Αυστριακούς, Δανούς, Σουηδούς και Ολλανδούς. Πάμε ανάποδα απ’ όλους τους άλλους...Αυτό θα το τελειώσω! Και το περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων – όλων των βιβλίων – θα αναθεωρηθεί από επιτροπές που θα λειτουργήσουν υπό την εποπτεία Ακαδημίας Αθηνών».


ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

_______


Ολοκληρώνοντας μάλιστα την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού! Γιατί βρισκόμαστε όλοι σήμερα σε Πόλεμο επιβίωσης. Κι όπως ξέρετε, στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Όλοι προσεύχονται!».


ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

_________


«Με ρώτησαν χθες δύο νέα παιδιά: - Πρόεδρε, το δικό σου όνειρο για μας ποιο είναι; Τους απαντώ απόψε: Το όνειρό μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας. Σε δέκα χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας. Τα 200 χρόνια από το δικό μας ’21, το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. Το ’21 που τότε ύψωσε τη μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού. Με ρωτάτε, λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ: Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ!»


No comments:

Post a Comment