Thursday, June 20, 2019

FAKE NEWS ΟΤΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ


FAKE NEWS ΟΤΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” και άλλα φιλοπατριαρχικά ιστολόγια και ΜΜΕ δημοσίευσαν ρεπορτάζ το οποίο προσπαθεί να πείσει ότι πλήθος κόσμου (κλήρος και λαός) έσπευσε στο αεροδρόμιο Κέννεντυ για να υποδεχτεί με αλαλαγμούς χαράς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Πλήν, όμως, εκτός από το ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας, δημοσιεύθηκε βίντεο που δείχνει πόσοι και ποιοι πήγαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον κ. Ελπιδοφόρο και έτσι, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αντιλαμβάνονται ότι η είδηση είναι fake news.

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι ελάχιστοι πήγαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Σεβασμιώτατο. Γι’ αυτό ο φακός ελάχιστες φορές έδειχνε το “πλήθος” που πήγε να υποδεχτεί τον νέο Αρχιεπίσκοπο. Εστίαζε την προσοχή του στον Αρχιεπίσκοπο και στους επισκόπους που παρέστησαν.

Το κυριώτερο! Στο αεροδρόμιο πήγαν οι επίσκοποι, ορισμένοι ιερείς και οι υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η θέση των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από τον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Βεβαίως πρώτος και καλύτερος πήγε να υποδεχτεί τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο γνωστός και μη εξαιρετέος επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος, ο αδιάβλητος ιεράρχης που, αν είχε τον πιο ελάχιστο φόβο Θεού, δεν θα διενοείτο να στέκεται μπροστά στο άγιο Θυσιαστήριο. 

Γι' αυτό, όμως, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος γνώριζε το ποιόν του, αλλά δεν δίστασε να τον διατηρήσει στην Ηγουμενεία της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου Αστορίας και ακόμη χειρότερα να τον προαγάγει σε επίσκοπο.

Γιατί το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αδιάφορησε για την έλευση του Σεβ. κ. Ελπιδοφόρου;

Η Ομογένεια δεν έχει κανένα λόγο να είναι ευτυχής με την εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου. Λίγο-πολύ είναι γνωστό το ποιόν του και δεν υπήρχε κανείς λόγος για τον οποίο θα πήγαιναν οι Ομογενείς στο αεροδρόμιο για να επευφημήσουν τον αρχιοικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο.

Στην Αυστραλία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. 

Ας μην ξεχνούμε ότι ο Σεβ. κ. Μακάριος διαδέχεται τον κυρό Στυλιανό. 

Η Αρχιεπισκοπή και η Ομογένεια της Αυστραλίας στέναζαν κυριολεκτικά κάτω απο την δεσποτική μπότα του αδίστακτου τύραννου Στυλιανού Χαρκιανάκη. 

Όσο και αν -για ευνόητους λόγους- δεν ομολογείται δημόσια όλοι ανέμεναν πότε θα γλυτώσει η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από τα χέρια του. Ο μόνος δισταγμός ορισμένων ήταν το γεγονός ότι επικρατούσε αβεβαιότητα για τον διάδοχό του.

Γι’ αυτό ο Σεβ. κ. Μακάριος έγινε θερμά δεκτός -αν και φυσικά δεν του άξιζε- από τους ομογενείς.

Για ποιο λόγο, όμως, οι ομογενείς να τρέξουν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον κ. Ελπιδοφόρο;

Όλοι γνωρίζουν ότι ο αδιάβλητος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξαναγκάστηκε να υποβάλει “οικειοθελή” παραίτηση και ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υπέσκαψε ανοιχτά και συμπεριφέρθηκε με σκαιότητα στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο.

“Αρχαί ωδίνων ταύτα”. 

Πολύ σύντομα θα φανεί πόσο επικίνδυνος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ποια προβλήματα θα δημιουργηθούν στην Ομογένεια και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής με την παρουσία του στον Θρόνο της Αμερικής.

No comments:

Post a Comment