Monday, June 24, 2019

Ο ΟΣΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΣΕ


Ο ΟΣΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΣΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Έγραψε στο Υπόμνημά του προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα ο εν Αγίοις αυλιζόμενος Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς:

«Έως πότε θα εξευτελίζωμεν δουλικώς την Αγίαν μας Ορθόδοξον Εκκλησίαν δια της οικτρώς και φρικωδώς αντιαγιοπαραδοσιακής στάσεώς μας έναντι του Οικουμενισμού και του λεγομένου Παγκοσμίου Συμβουλιου Εκκλησιών; Εντροπή καταλαμβάνει πάντα ειλικρινή Ορθόδοξον γιὰ τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ Ὀρθ. Ἐκκλησία «αποτελεί οργανικόν μέρος του Π.Σ.Ε.». 

Αυτή η απόφασις είναι φρικαλέα. Ήτο άραγε απαραίτητον η Ορθόδοξος Εκκλησία, να ταπεινωθεί τόσον τερατωδώς, ώστε οι αντιπρόσωποί της Ιεράρχαι, να επιζητούν την «οργανικήν» μετοχήν και συμπερίληψιν εις το Π.Σ.Ε. (που) αποτελείται από 263 αιρέσεις, το οποίον, κατ’ αυτόν τον τρόπον γίνεται εις νέος εκκλησιαστικός «οργανισμός», μία «νέα Εκκλησία»; Το οποίον ουδέν άλλο είναι ειμή αναβίωσις της αθέου ανθρωπολατρείας–ειδωλολατρείας.

Αλλοίμονον, ανήκουστος προδοσία!».

Γελώ με την καρδιά μου και αναστενάζω πικρά όταν ακούω να χαρακτηρίζουν παραδοσιακές Εκκλησίες όσες συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη στο Παγκόσμιο Συβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ.

Είναι τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός ότι μία Εκκλησία ειναι παραδοσιακή που συμμετέχει ως ισότιμο μέλος αντάμα με τις εκατοντάδες αιρετικές παραφυάδες.

Όπως έγραψα δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- φορές, μόνον οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας είναι παραδοσιακές Εκκλησίες, επειδή δεν συμμετέχουν στο ΠΣΕ και επειδή απέρριψαν την Οικουμενιστική Σύνοδο της Κρήτης για λόγους πίστεως και όχι για λόγους ηγεμονισμού και φιλοπρωτείας.

Είναι απολύτως επιβεβλημένο οι όλες Ορθόδοξες Εκκλησίες να αποφασίσουν άμεση έξοδο από το ΠΣΕ.

Η Εκκλησία της Σερβίας, από τα σπλάχνα της οποίας αναδείχτηκε ο σύγχρονος Πατέρας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς ας δείξει τον δρόμο και στην υπόλοιπη Ορθοδοξία.

Ας σταματήσουν οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Σερβίας
1.) να πηγαινοέρχονται στο Βατικανό, 
2.) να λαμβάνουν δακτυλίδι από τον αιρεσιάρχη της Ρώμης, 
3.) να ανάβουν μενόρες, 
4.) να συμπροσεύχονται με Παπικούς και άλλους αιρετικούς ακόμη και με αλλόθρησκους, 
5.) να μοιράζουν “ιερά Κοράνια”
6.) να συνεργάζονται με άλλους Οικουμενιστές και να συντάσσουν κακόδοξα Κείμενα όπως αυτό της Ραβέννας. 

Ας αποχωρήσουν από το ΠΣΕ, όπως ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς τους άφησε -και μας άφησε- ιερή παρακαταθήκη.

No comments:

Post a Comment