Sunday, June 23, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====


Διαβάσαμε, στην “Ρομφαία”, το ακόλουθο απόσπασμα από ομιλία του Σεβ. Γερμανίας κ. Αυγουστίνου στο χλιδάτο δείπνο της ενθρόνισης του Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρου:

“Ο κ. Αυγουστίνος χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μεγάλο, του οποίου το όνομα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν φοβάται ούτε τους Ρώσους, ούτε τους Τούρκους, ούτε και την Ουκρανία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης φοβάται μόνο τον Θεό.”

Ας αρχίσουμε από το μεγαλείο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι όντως μεγάλος. Μεγάλος Αποστάτης της πίστης μας. Όπως ακριβώς και ο Αθηναγόρας. Όπως ακριβώς και ο Δημήτριος. Όπως ακριβώς και ο Μελίτωνας Χατζής.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν η Ιστορία θα γράψει με γράμματα χρυσά το όνομα του Παναγιώτατου. 

Εικάζω, Σεβασμιώτατε, ότι αναφέρεστε στην κοσμική Ιστορία.

Η Εκκλησιαστική Ιστορία, όμως, αν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν μετανοήσει και αν δεν αλλάξει πορεία και αν συνεχίσει τους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς, θα τον κατατάξει μεταξύ των πρωτεργατών της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Ας έρθουμε τώρα στην αφοβία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έναντι των Ρώσσων, των Τούρκων και των Ουκρανών.

Πιθανώτατα έχετε δίκαιο ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν φοβάται τους Ρώσσους, επειδή, αν τους φοβόταν, όπως θα έπρεπε, δεν θα προχωρούσε στην εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία χωρίς συνεργασία με την Εκκλησία τη Ρωσσίας. Με αποτέλεσμα η Ορθοδοξία σήμερα να βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της παγίωσης και της διεύρυνσης Πανορθόδοξου Σχίσματος.

Τώρα γιατί δεν φοβάται τους Τούρκους είναι ένα μυστήριο, επειδή έζησε την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ας έρθουμε στο τελευταίο σημείο.

“Μόνον τον Θεό φοβάται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος”, ισχυρίζεται ο Σεβ. Γερμανίας.

Από πού εξάγετε, Σεβασμιώτατε, αυτό το συμπέρασμα; 

1.) Από το συγκρητιστική-οικουμενιστική του πορεία πολλών δεκαετιών; 

2.) Από τις κατά συρροήν χειροτονίες επισκόπων και άλλων κληρικών που κάνει, οι οποίοι δεν έπρεπε να τολμούν να στέκονται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο; 

3.) Μήπως από την σκληρότητα που τον χαρακτηρίζει έναντι όλων όσων θεωρεί αντιπάλους;

Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκεριμένοι, Σεβασμιώτατε Γερμανίας.

Αν, όπως ισχυρίζεστε, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φοβάται τον Θεό γιατί σας εξέλεξε Μητροπολίτη Γερμανίας και γιατί συνεχίζει να σας περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του;

Σεβασμιώτατε με όλο το σεβασμό:

Μιλά κανείς όταν έχει να πει σιγής τι κρείττον.

3 comments:

  1. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για πάνω από 20 χρόνια καλούσε και περίμενε από τη Μόσχα να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του ουκρανικού και ουδέν έπραξαν. Τους ζήτησε επίσης να του αποστείλουν τον φάκελο με τις υπογραφές ΌΛΩΝ των Ουκρανών επισκόπων (του Ονουφρίου συμπεριλαμβανομένου) που ζητούσαν από τη Μόσχα αυτοκεφαλια. Ούτε αυτό έπραξαν. Ε, αρκετά λοιπόν. Ενήργησε πλέον ο Οικουμενικός Πατριάρχης βάσει των απαραγραπτων προνομίων του και η Μόσχα έφαγε σφαλιάρα μεγατόνων.
    ΥΓ: το ότι ο επικεφαλής της O.C.A Τύχων συλλειτουργησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη διελαθε της προσοχής σας;

    ReplyDelete
  2. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι γενναίος ! Δεν φοβάται ούτε τους Ρώσους , ούτε τους Τούρκους , ούτε τους Ουκρανούς ! Τον λύκο μήπως τον φοβάται !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το πιο εύστοχο σχόλιο που έχω διαβάσει όχι μόνο σε σας αλλά εδώ και καιρό..

      Delete