Tuesday, June 11, 2019

Ο ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Ο ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην romfea.gr:

“Την ώρα που ο Μητροπολίτης Επιφάνιος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκεται στο Φανάρι για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Ουκρανία ο "επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος αποφάσισε να συγκαλέσει μια άτυπη Σύνοδος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα το BBC ο Φιλάρετος, δηλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα συγκαλέσει Τοπική Σύνοδο στις 20 Ιουνίου για να ακυρώσει αποφάσεις της Ενωτικής Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Κίεβο.

"Για την Ουκρανική Εκκλησία! Για το Πατριαρχείο Κιέβου! Θα αποδείξουμε ότι το Πατριαρχείο Κιέβου ήταν, είναι και θα είναι ζωντανό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο "επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος.

Επίσης κατά τη διάρκεια του σημερινού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε, το λεγόμενο Πατριαρχείο Κιέβου, ενέκρινε έκκληση προς τον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι με αίτημα «την υποστήριξη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου από οποιαδήποτε επίθεση».

"Ο Επιφάνιος είναι υπηρέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και αυτό φάνηκε από την χειροτονία του Έλληνα βοηθού Επισκόπου. Ο Επίσκοπος θα μεταφέρει εντόλες από το Πατριαρχείο, αλλά και θα ενημερώνει το Πατριαρχείο για την εσωτερική κατάσταση της Ουκρανίας. " - δήλωσε ο Φιλάρετος Ντενισένκο.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντενισένκο προσπαθεί να κάνει αντισύνοδο για να επαναφέρει σε λειτουργία το λεγόμενο Πατριαρχείο του Κιέβου, παρόλον ότι συμμετείχε και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην “Ενωτική Σύνοδο” που συγκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουκρανία.

Πριν λίγες μέρες κάλεσε άλλη αντισύνοδο στην οποία προσήλθαν μόνον 4 επίσκοποι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας παρέμεινε πιστή στην υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Το χειρότερο! Βάζει ζιζάνια εναντίον του Θεοφιλέστατου Ολβίας τον οποίο αποκαλεί πράκτορα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Απομένει να φανεί ποια απήχηση έχει στην Ουκρανία ο Ντενισένκο και πόσο σοβαρά προβλήματα θα προκαλέσει με την αντισύνοδο που συγκαλεί.

Αυτά συμβαίνουν, Παναγιώτατε, όταν εμπιστευόμαστε αναξιόπιστα πρόσωπα όπως τον Ντενισένκο.

No comments:

Post a Comment