Thursday, June 13, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ για την αποστολή της επιστολής που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Είναι πολύ τιμητικό για το ιστολόγιό μας να δημοσιεύει επιστολές που στέλλει ο Ομολογητής Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.

Ένας Ιεράρχης που λαμπρύνει το σώμα της εν Ελλάδι Ιεραρχίας και της Ορθοδοξίας εν γένει.

Σεμνός και ταπεινός, αδιάβλητος Ιεράρχης, με ακμαιότατο εκκλησιαστικό φρόνημα, δεν απουσιάζει ΠΟΤΕ από ΚΑΝΕΝΑ αγώνα της Εκκλησίας.

Κρατά στο ένα χέρι το Ευαγγέλιο και στο άλλο το Πηδάλιο και θεολογεί εναρμόνιο μέλος θεολογίας απολύτως συμβατό με την πίστη και την Παράδοση των Αγίων Πατέρων.

Ομολογητής αλλά πραύς, ευγενής και συνετός χωρίς πνεύμα δειλίας, ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων καταθέτει τις θέσεις του θεσμικά με το εκκλησιαστικό ήθος και την ευγένεια ψυχής που τον διακρίνουν.

Στην αποκαλυπτική επιστολή που μας έστειλε διευκρινίζει και διαφωτίζει πολλά θέματα και αποδεικνύει ότι μαθήτευσε επιτυχώς παρά τους πόδας του σοφού και αγίου κληρικού και δεινού κανονολόγου Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.

Ο π. Επιφάνιος κατόρθωσε να κρατήσει την αντιοικουμενιστική πορεία μακρυά από τον κίνδυνο δημιουργίας Σχίσματος, ενώ παράλληλα υπήρξε ατρόμητος Ομολογητής της πίστης μας.

Για δεκαετίες ηγείτο, από την προσφιλή του αφάνεια, του αντιοικουμενιστικού αγώνα και όλων των αγώνων της Εκκλησίας, με μετριοπάθεια και ακμαιότατο εκκλησιαστικό φρόνημα. Ενώ, όπως πολύ ορθά επισημάνθηκε από πολλούς, ο Γέροντας Επιφάνιος ήταν πίσω από την Αποτείχιση των τριών ηρωικών Μητροπολιτών (Φλωρίνης Αυγουστίνου, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιου και Παραμυθίας Παύλου) απέτρεψε παράλληλα, με την θεολογική του γραφίδα, την προσχώρηση στο Σχίσμα πολλών κληρικών, μοναχών και λαικών.

Η γενική παρουσία του Σεβ. Κυθήρων αποδεικνύει τον Μητροπολίτη της μικράς Μητροπόλεως ως ένα από τους πιο πιστούς μαθητές του Γέροντος Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.

Λαμπρός Ιεράρχης.!

No comments:

Post a Comment