Tuesday, June 18, 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ευχόμαστε υικά στον Σεβ. Κιτίου να υπηρετήσει ευόρκως τον Κύριο τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και να παραδώσει την ψυχή του στον Χριστό εν μετανοία.

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τον Μακαριώτατο και τους άλλους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου να πληρώσουν τον Μητροπολιτικό Θρόνο Κιτίου με αδιάβλητο κληρικό εχθρό του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών και της εκκοσμίκευσης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Του κ. Σωτήρη Νικηφόρου
=====

Πλήρης επιβεβαίωση για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Newsbomb για την παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου.

Από την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η Newsbomb αποκάλυψε την είδηση για την πρόθεση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου να παραδώσει τον θρόνο του μετά από 46 χρόνια Αρχιερατείας.

Ενημέρωσε τους ιερείς του

Πριν από λίγο, σε Ιερατικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, ο Κιτίου Χρυσόστομος ανακοίνωσε ενώπιον των ιερέων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και των Θρονικών Επιτρόπων, ότι αποφάσισε να παραιτηθεί.

Στην ομιλία του στην οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του, έκανε αρχικά μία αναδρομή στο έργο του στα 46 ολόκληρα χρόνια Αρχιερατείας στην Μητρόπολη Κιτίου. Αναφέρθηκε στις χειροτονίες που έκανε, στο πνευματικό έργο αλλά και στο έργο της Μητρόπολης γενικότερο.

Όπως είπε η Μητρόπολη προσέφερε γη σε αρκετά ευαγή ιδρύματα αλλά και στο κράτος όπως πχ. την γη όπου κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο Λάρνακας. Τόνισε παράλληλα ότι παρέλαβε την Μητρόπολη με χρέος και την παραδίδει με ένα εύρωστο αποθεματικό.

Στη συνέχεια τόνισε ότι παραιτείται από τον Μητροπολιτικό Θρόνο, όχι όμως από την Αρχιερατεία.

''Θα είμαι εδώ να προσφέρω ότι μπορώ τόσο στον διάδοχό μου και την Μητρόπολη, όσο και στο Ιεραποστολικό έργο'' τόνισε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη στη Σύνοδο

Το επόμενο βήμα είναι η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στην οποία ο Πανιερώτατος θα κοινοποιήσει την απόφαση του ούτως ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη του. Αυτό ανέφερε και στην ομιλία του.

Τι πρέπει να γίνει πλέον

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα αναλάβει Τοποτηρητής μετά την παραίτηση του Κιτίου Χρυσόστομου και θα ασκεί προσωρινή διοίκηση στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου μέχρι την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη.

No comments:

Post a Comment