Sunday, June 2, 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι πολύ δύσκολο, αγαπητέ Βασίλη, να απαντήσω στο συνονθύλλευμα των ανακριβειών, θεολογικών λαθών, ανιστόρητων πληροφοριών και άστοχων εκτιμήσεων που παραθέτεις για την Αποτείχιση, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι είσαι πολύ λίγος Θεολογικά παρόλη την αφόρητα μεγάλη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου.

Ο ναρκισσισμός σου, αδελφέ μου, ανήκει στον χώρο της ψυχοπαθολογίας.

Υπάρχει φυσικά και το άλλο ενδεχόμενο. Να μην είσαι μεν αθεολόγητος, αλλά συνειδητός διαστροφέας της αλήθειας. Αν ισχύει αυτό τότε είσαι ασύγκριτα χειρότερος από αθεολόγητος.

Σε κάθε περίπτωση αυτά που λές για την Αποτείχιση, τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, τον Άγιο Παίσιο, αλλά και για τον Οικουμενισμό, δείχνουν πόσο λίγος είσαι θεολογικά.

Θα χρειαζόμουν σειρά άρθρων για να απαντήσω όλες τις ανακρίβειες που παρέθεσες.

Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο να συζητάς με ένα αθεολόγητο και ανέντιμο πρόσωπο, που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία για να χτυπήσει κάποιον που γράφει επώνυμα.

Όσο για την στάση του π. Βασίλειου Βολουδάκη απέναντί μου τι φω και τι λαλήσω;

Ο σεβαστός πατήρ Βασίλειος, αγαπητέ Βασίλη, προσποιείται ότι δεν κατευθύνει τον "Ορθόδοξο Τύπο". Διαρρηγνύει τα ιμάτια του -αν και δεν είναι απαραίτητο για να φανεί η θεολογική γύμνια του- και διαβεβαιώνει ότι "ουκ οίδεν τον άνθρωπο".

Πόσο ανέντιμος μπορεί να είναι κάποιος για να διαψεύδει αναμφίλεκτα ιστορικά γεγονότα ή για να οδηγεί κάποιον στην δικαιοσύνη επειδή λέγει κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια;

Το αφήνω στην κρίση σου, που ελπίζω ότι είναι πιο αξιόλογη από την ψηλαφητή θεολογική σου ανεπάρκεια.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Διέμενα στην Νέα Υόρκη και εν γνώσει του ότι δεν μπορούσα να παραστώ στην δίκη ο σεβαστός πατήρ με μήνυσε σε αναρμόδιο δικαστήριο στην Αθήνα για να με εξαναγκάσει να μην του ασκώ κριτική.

Για τον σκοπό αυτό δεν δίστασε να με παρουσιάσει στον δικαστή ότι δήθεν τον συκοφαντώ ότι υποστηρίζει το τρισύνθετο της ψυχής που υποστήριζε ο Μακράκης. 

Ισχυρίστηκε ότι γι' αυτό τον κατηγορώ σαν Μακρακιστή, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο χαρακτηρισμός Μακρακιστής αφορά αποκλειστικά την λόξα του Μακράκη να θέλει να κάνει την Εκκλησία κόμμα, όπως ακριβώς και ο σεβαστός πατήρ των Εξαρχείων.

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης -σεβαστός και αγαπητός, ως γνωστόν στους πάντες, στον υπογράφοντα το κείμενο- είναι ένας εξαιρετικά προβληματικός άνθρωπος που κυριαρχείται από ιδεοληψίες και εμμονές. 

Το ακόμη χειρότερο! 

Πρόκειται για αδίστακτο, εξαιρετικά μοχθηρό και κακεντρεχή άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει φραγμούς.


Στο μεταξύ, επειδή παρακολουθώ πλήρως αποκαρδιωμένος την εμπαθή και αθεολόγητη αρθρογραφία του στον "Ορθόδοξο Τύπο" εναντίον όλων όσων διαφωνούν μαζί του κρυβόμενος πίσω από διάφορα ονόματα θα επανέλθω -συν Θεώ- σύντομα για να ανασκευάσω τις πλάνες του. 

Όχι επειδή ελπίζω ότι έχει την παραμικρή διάθεση μετανοίας ή πρόθεση να τερματίσει την απαράδεκτη πρακτική του, αλλά για να υπάρχει αντίλογος σε όσα αστήρικτα λέγει που πλανούν τον λαό του Θεού.

No comments:

Post a Comment