Tuesday, June 4, 2019

ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ



ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ
=====

Η πρώτη ομαδική βάπτιση γυναικών που επέλεξαν οικειοθελώς να ασπαστούν την ορθόδοξη πίστη, πραγματοποιήθηκε χθες στην Κύπρο, από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό.

Δώδεκα κοπέλες με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, όλες νυμφευμένες με Κύπριους βαφτίστηκαν από τον μητροπολίτη Ησαϊα, στο ειδικό υπαίθριο βαφτιστήρι για ενηλίκους, που φτιάχτηκε για τέτοιες περιπτώσεις, ανάμεσα στον ρωσικό και τον ρουμάνικο ναό, που υπάρχουν στον περίβολο της Μητρόπολης.

Και οι δώδεκα, ντυμένες στα λευκά, συνοδευόμενες από αναδόχους, αφού είπαν ομαδικά το σύμβολο της πίστεως, εισήλθαν στο ευλογημένο νερό που υπήρχε στο βαφτιστήρι και εξήλθαν χριστιανές ορθόδοξες. Προτού βαφτιστούν και οι δώδεκα κατηχήθηκαν από τον ιερομόναχο πατέρα Βαρνάβα, που προέρχεται από μικτό γάμο, αφού η μητέρα του έχει καταγωγή τις Φιλιππίνες.

Όπως δήλωσε ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, η βάπτιση εμπίπτει μέσα στα πλαίσια της πνευματικής πολιτικής της Μητρόπολης. «Μια από τις πιο σημαντικές οδηγίες του Ιησού είναι το ''πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, διδάσκοντες αυτούς εις το όνομα του πατρός και του υιού και του αγίου πνεύματος''. Αυτό είναι τρόπος ζωής για μένα και αυτό χαρακτήριζε πάντα την ιεραποστολική μου δράση. Για μένα αυτή η ρήση του Ιησού, είναι κάλεσμα φιλανθρωπίας για τους ανθρώπους, κάλεσμα φιλανθρωπίας για τους μαθητές του, για τους χριστιανούς»

Όπως ανέφερε στον «Φ» και οι δώδεκα γυναίκες που βαφτίστηκαν χθες ορθόδοξες, ήταν προηγουμένως καθολικές. Όλες τους, είναι νυμφευμένες με Κυπρίους, κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα και όλες, έχουν ήδη βαφτίσει τα παιδιά τους ορθόδοξα.

«Όταν ο πάτερ Βαρνάβας με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον τους να γίνουν ορθόδοξες, του έδωσα όλα τα εφόδια για να μπορέσει να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις στις απορίες τους και έτσι, μετά από τη σχετική κατήχηση, και οι δώδεκα αποφάσισαν οικειοθελώς να βαφτιστούν. Με τις απαντήσεις που μας έδωσαν, πειστήκαμε ότι το ήθελαν πολύ και ότι με χαρά ψυχής και οικειοθελώς θα βαφτίζονταν και γι' αυτό τις βαφτίσαμε. Η βάφτισή τους ήταν το αποκορύφωμα της αγάπης τους προς τον Ιησού».

ΠΗΓΗ:

Εφημερίδα “Φιλελεύθερος”

No comments:

Post a Comment